ORDU (AA) - Ordu'da 2016 yılı ürünü fındık, bazı üreticiler tarafından pazara indirilerek satışa sunuldu.

Kentte, ağustos ayının ilk gününden bu yana hasat edilen fındık, toplanıp harmanlandıktan sonra kurutularak satışa sunulmaya başlandı. Özellikle borcu olan ve gurbetten gelen üreticiler tarafından satışa sunulan kabuklu fındığın kilogramı 10,50 liradan alıcı buluyor.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünden itibaren yeni sezon ürününün pazara indirilmeye başlandığını söyledi.

Yeni sezonun tüm üreticilere ve tüm tüccarlara hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Enginyurt, "Bugünden itibaren 50 randımanlı kabuklu fındığın kilogramı, 10 lira 50 kuruştan alınmaya başlandı. Orta ve Doğu Karadeniz'de fındık rekoltesinin düşük olması nedeniyle önümüzdeki günlerde bu fiyatın zaman zaman artması beklenmektedir." dedi.

Enginyurt, serbest piyasa fiyatlarının henüz oluşmadığını, borsanın da fiyat duyurusu yapmadığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde borsa da fiyatını açıklayacak ancak borsa açıklanmadan da alımlar yapabiliyoruz. Şimdilik oluşan fiyat 10 lira 50 kuruş." diye konuştu.

Üreticilere ürünlerini çok iyi kuruttuktan sonra pazara indirmeleri tavsiyesinde bulunan Enginyurt, şunları kaydetti:

"Üreticilerimiz mümkün olduğunca fındıklarını beton zeminde kurutmaya gayret etsinler. Kuruttukları fındığı da kesinlikle naylon çuvallara koymasınlar. Nemli ve rutubetli yerlerde muhafaza etmesinler. Çünkü ürünümüz milli bir üründür, değerli bir üründür. Alternatifi olmayan da bir üründür. Onun için ürünümüze sahip çıkalım."

Fındığını satışa sunan üreticilerden Şenel Öz, Perşembe'den Altınordu ilçesine gelerek fındığını pazara indirdiğini söyledi.

Zararına fındık sattığını savunan Öz, ''Yapacak bir şeyimiz yok. İşçiye borcumuz olduğundan bir kısım fındığımızı pazara indirmek zorunda kaldık. Hayırlısı olsun." dedi.

Öz, kalan fındığını erken satmayı düşünmediğini söyledi.