ORDU (AA) - Ordu'da kadınların, bazı alanlarda eğitim verilerek istihdam edilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, "İş’te Kadınlar" projesi doğrultusunda kadınların iş istihdamına yönelik eğitim başvurularının başladığı belirtildi.

Projenin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının sözleşme makamı olduğu "Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi (PYE II) Hibe Programı” kapsamında finanse edildiği aktarılan açıklamada, Ordu Ticaret ve Sanayi Odasınca da koordinasyonunun sağlandığı vurgulandı.

Proje ile 25-50 yaş aralığındaki işsiz kadınların gerekli beceri ve yetkinlik kazanarak iş gücüne katılımının sağlanılmasının amaçlandığı vurgulanan açıklamada, "Başvuru için 15 Şubat ile 15 Mart tarihleri arasında Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Proje Ofisine müracaat edilmesi gerekiyor. Eğitimler 3 Nisan ile 30 Mayıs tarihleri arasında hafta içi 08.00 ile 17.00 saatleri arasında verilecek olup, yemek ve ulaşım giderlerini karşılamak üzere katılımcılara günlük ücret de verilecek." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, eğitimlerin, emeklilere ve aktif çalışma hayatının dışında olan kişilere hitap ettiği de belirtildi.

Kadınlara butik çikolata, iş sağlığı ve güvenliği, web tabanlı içerik yönetim sistemi eğitimlerinin verileceği ifade edilen açıklamada, "Hayat Boyu Öğrenme Modülü" kapsamında 60 kişiye verilecek kurslarla kadınların gerekli beceri ve yetkinlik kazanarak iş gücüne katılımının sağlanacağı aktarıldı.

Açıklamada, projenin, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Ticaret Borsası, Fatsa ile Ünye Ticaret ve Sanayi Odaları, Ordu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Halk Eğitim Merkezi ve Ordu Genç İnovatif Girişimciler Derneğiyle ortaklaşa yürütüldüğü kaydedildi.