GİRESUN (AA) - Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Şu anda palamut balığı Gürcistan ve Rus karasularına doğru yönelmiş durumda. Balık geri dönüş yapmazsa palamut avcılığı Türk karasularında birkaç güne sona erebilir." dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara ve Batı Karadeniz'deki palamut sürülerinin son günlerde Doğu Karadeniz'e geçiş yaptıklarını, Gürcistan ile Rus karasularına doğru yol aldıklarını söyledi.

Rize ile Artvin'in Hopa ilçesi arasındaki bölgede palamut avcılığının yoğunlaştığını dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"Son günlerde palamut Doğu Karadeniz'de yoğunlaştı. Türk karasularında Rize ve Hopa arasında bol miktarda palamut avlanıyor. Ancak balık yönünü Gürcistan ve Rusya karasularına doğru yönelmiş durumda. Bu ülkelere geçiş yapabilir. Balık geri dönüş yapmazsa palamut avcılığı Türk karasularında birkaç güne kadar sona erebilir."

Palamudun dönüş yapması halinde avcılığının kasım hatta aralık ayına kadar devam edebileceğine işaret eden Arslan, balıkçıların bu yönde beklentileri olduğunu belirtti.

- "Hamsi kendisini saklıyor"

Arslan, palamut avcılığının devam etmesi nedeniyle hamsinin henüz görünmediğine işaret ederek, şöyle sürdürdü:

"Hamsi şu an kendisini saklıyor. Tekneler hamsiyi bulamadıkları için palamut avına devam ediyorlar. Bu durum hamsi sezonunun geç açılmasını sağlamakta. Erken başlayacak hamsi avı yine erken kapanmakta. Geçtiğimiz sezon eylül ayının ilk haftasında başlayan sezon çok erken kapanmıştı. Bu sezon geç başlayacak olması, bizi hamside bol ve verimli bir dönem geçirmemiz için ümitlendiriyor. Önümüzdeki haftanın sonlarına doğru hamsinin durumu netleşir ve bizler de ona göre değerlendirme yapabiliriz."