İSTANBUL (AA) - QNB Finansbank, Avrupa Leasing Şirketleri Federasyonu'nun "En büyük 50 leasing şirketi" listesine girdi. Listeye bu yıl ilk defa giren QNB Finansleasing, 449 milyon avroluk yeni iş cirosu ile 47'nci sırada yer aldı.

QNB Finansbank yaptığı yazılı açıklama ile Avrupa Leasing Şirketleri Federasyonu'nun "En büyük 50 leasing şirketi" listesine 47'inci sıradan girdiklerini duyurdu. Açıklamada görüşlerine yer verilen QNB Finansleasing Genel Müdürü Metin Karabiber, büyüme iştah ve hedeflerinin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Avrupa Leasing Şirketleri Federasyonu’nun QNB Finansleasing'i ilk 50 firma içinde ilan etmesi bizi daha da motive etti. Yeni iş üretiminde 2017 ilk üç aylık pazar payımız yüzde 10. QNB Finansleasing olarak iş ve inşaat makineleri olmak üzere gayrimenkul, güneş enerjisi, tekstil ve metal iş kolları öncelikli sektörlerimizi oluşturuyor. Son zamanlarda yenilenebilir enerji ilgi alanımızda. Şu ana kadar yaklaşık 100 megavatlık güneş enerjisi finansmanı yaptık. İlerleyen zamanlarda güneş enerjisinde daha çok yatırımlar olacaktır ve bu yatırımlar Türkiye'nin büyümesinde önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor. Tarım makinelerine yönelik leasing işlerini önceliklendirmek istiyoruz."

Kredi Garanti Fonu (KGF) ile iş birliği yaparak KOBİ'lere KGF destekli leasing hizmeti vermeye başladıklarını da hatırlatan Karabiber, yüzde 1 KDV avantajının yanı sıra diğer finansman araçlarına göre çok daha uzun vadelerde kullanılabilen leasingin oldukça avantajlı bir finansman modeli olarak dikkat çektiği değerlendirmesinde bulundu.