İSTANBUL (AA) - Resimhane Sanat Grubu'nun eserleri, TAV Havalimanları tarafından işletilen Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki kültür-sanat platformu TAV Galeri'de yolcuların beğenisine sunuldu.

TAV Havalimanları açıklamasına göre, TAV Galeri Ankara, kuruluşunun 8. yılında Ankaralı Resimhane Sanat Grubu'nun eserlerini ağırlıyor.

41 eserden oluşan sergi 27 Mart-20 Nisan tarihleri arasında TAV Galeri'de ziyaret edilebilecek.

Grubun kurucusu Leman Ersöz'ün ve sanatçı arkadaşlarının eserlerinin yer aldığı karma serginin açılış törenine, Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Murat Soylu, DHMİ Esenboğa Başmüdürü Selay Mürey, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ve Esenboğa Havalimanı yetkilileri katıldı.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Demirer, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Yurt içinde 37 ve yurt dışında 17 ülkede 28 destinasyona direkt uçuşlarla bağlanan Ankara Esenboğa Havalimanı olarak Ankaralı Resimhane Sanat Grubu'nun eserlerini terminalimizde yer alan TAV Galeri'ye taşımaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.

TAV Galeri Ankara'da bugüne kadar 70'ten fazla sergiyi yolcularımız ve sanatseverlerin beğenisine sunduk. Bugün eserlerine ev sahipliği yaptığımız Resimhane Sanat Grubuna teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Resimhane Sanat Grubu Kurucusu Leman Ersöz de "İzlenimci ekolden hareket eden Resimhane Sanat Grubu; renkli, lekeci ışık disiplini ile eserler üretmektedir ve her sene eserlerini sergilemektedir. Sanata destek vererek, sanatçının daima yanında olan ve grubumuzun sanatseverler ile buluşmasına vesile olan TAV Esenboğa'ya sonsuz tesekkürlerimizi iletmek istiyorum" ifadelerini kullandı.