KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediyesi tarafından projelendirilen “Hünerli Ellerde Yöresel Değerler” projesi kapsamında 20 kişiye eğitim verilerek istihdam edilecek.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına (BAKKA) verilen “Hünerli Ellerde Yöresel Değerler” projesinin kabul edildiğini söyledi.

Projeyle Safranbolu’nun unutulmaya yüz tutmuş dericilik sanatının yeniden canlandırılarak yaşatılacağını, nitelikli elemanlar yetiştirilmesi ve dericilik sanatının ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasının da amaçlandığını anlatan Aksoy, şöyle konuştu:

"Proje çalışmaları kapsamında deri dikim atölyesi kurularak ilk etapta 20 kursiyere saraçlık, sayacılık ve deri giyim üzerine kurs verilecek. Ayrıca proje çalışmaları kapsamında yöresel ürünler pazarı da kurulacak. Şimdiye kadar birçok altyapı ve mesleki eğitim projesi kabul edilen ve bu projeleri başarılı bir şekilde uygulayan belediyemiz bu başarısına bir yenisini daha eklemiştir.  Projeyle bu konuda inşallah nitelikli elemanlar yetiştireceğiz."