SAMSUN (AA) - TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ öncülüğünde düzenlenen Samsun İnşaat Fuarı 2017 3. Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı sona erdi.

TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ Genel Müdürü Cihat Alagöz, yaptığı yazılı açıklamada, inşaat sektörünün Samsun'da markalaştığını belirtti.

Fuarı 33 bin 228 kişinin ziyaret ettiğini aktaran Alagöz, "Ürün çeşitliliği ve kalitesiyle fuara damgasını vuran katılımcı firmalar önümüzdeki yıllarda ülke genelinde ve yurt dışında markalaşarak bölgeyi ve kendilerini inşaat sektöründe öne çıkaracaklarını tekrar gözler önüne serdi." ifadesini kullandı.

Alagöz, 8 ülkeden gelen yabancı iş adamı heyetleri, stant açan firmalar ile ilk temaslarını Samsun 3. İnşaat Fuarı'nda gerçekleştirdiklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Lübnan, Tunus, Irak, Kuveyt, İran, Gürcistan, Mısır, Suudi Arabistan, Çin'den Samsun 3. İnşaat Fuarı'na gelen iş adamları, katılımcı firmalarımız ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Suudi Arabistanlı iş adamları su tankeri, seramik ve kapı, Iraklı iş adamları ise çelik kapı, küvet ve yer döşemeleri firmaları ile satın alma öncesi önemli bağlantılar kurdu. İranlı iş adamları çelik kapı, ofis ve daire içi kapı, banyo dekorasyonu ve küvet üreticisi firmalar ile ülkelerinde gerçekleştirecekleri projeleri için birebir iş görüşmeleri yaptı. Gürcistan'dan gelen ve otel projeleri için katılımcı firmalardan tuğla, kiremit ve güneş enerjisi firmaları ile görüşen yabancı iş adamları, detaylı bilgiler alarak fiyat teklifleri ve proje süreçlerinin devamı için önemli iş bağlantıları oluşturdu."

Fuar süresince yurt dışından gelen iş adamlarının uluslararası mal ve hizmet satın alımları, bayilik ve inşaat projeleri hakkında önemli bağlantılar kurduğuna dikkati çeken Alagöz, ülke ve bölge ihracatı için çok önemli ve faydalı adımlar attıklarını vurguladı.

Samsun 3. İnşaat Fuarını ziyaret etmeye gelen 20'den fazla sektör firmalarının katılımcı firmalar ile ürün ve hizmetleri hakkında verimli görüşmeler gerçekleştirerek bayilik ve mal alımı konusunda önemli iş bağlantıları kurduklarını anlatan Alagöz, fuar süresince önemli satışlar, satın almalar gerçekleştiğini vurguladı.

Sektörel panellerin mühendis ve mimarları Samsun'da buluşturduğuna dikkati çeken Alagöz, şunları kaydetti:

"TMMOB Makine Mühendisleri, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri ve Elektrik Mühendisleri Samsun Şubelerinin desteği ve işbirliği ile hazırlanan 'Kentsel Dönüşüm, Yapı Denetim ve Yangın Tesisatları ve Mevzuattaki Değişiklikler, Yangın Algılama Sistemleri' konularında düzenlenen paneller ile bölge ve ülke genelinden mühendis ve mimarlar Samsun 3. İnşaat Fuarı'nda buluştu. Konusunda yetkin panelistler tarafından sektörle ilgili gelişmeler, güncel sorunlar ve çözümleri hakkında detaylı bilgiler verilen panellerde ülke genelinden fuara gelen dinleyicilerin sorularıyla katılım gösterdikleri interaktif etkinlikler önümüzdeki yıllarda sektör ve sektör mensuplarını bir araya getireceğini kanıtladı."