SAMSUN(AA) - TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından organize edilen "Samsun Gıda Fuarı", yarın kapılarını açacak.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Samsun Gıda Fuarı'na 7 ülkeden 115 yabancı iş adamının sektör temsilcisiyle bir araya geleceğini söyledi.

TÜYAP'ın 35 yıllık deneyimiyle gıda sektörünün bütün bileşenlerini tek çatı altında topladıklarını dile getiren Alagöz, fuarın gıda sektörü açısından ciddi bir nefes alma niteliğinde olacağını belirtti.

Sektöre önemli katma değer sağlayacak fuar vesilesiyle İran, Cezayir, Azerbaycan, Gürcistan, Tacikistan, Irak ve Suriye'den iş adamlarını Samsun'da ağırlayacaklarını anlatan Alagöz, "Yabancı iş adamları, burada hem ikili görüşme yapılacak hem de katılımcı firmalarımızın tesislerini ziyaret edecekler. Samsun ve Karadeniz ihracatına fuar vesilesiyle önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Hedefimiz, ziyaretçi sayısından çok nitelikli, yeni iş bağlantıları kurma noktasında ihtiyaç içindeki sektörün önemli aktörlerini bir araya getirmek." dedi.

Samsun Gıda Fuarı'nın Karadeniz Bölgesi'nde düzenlenen ilk gıda fuarı olduğuna dikkati çeken Alagöz, fuarda ev dışı tüketim grupları, süpermarket zincirlerinin tepe yöneticileri, gıda ve içecek perakendecileri, oteller, yerel marketler ve toplu tüketim yapan her türlü kuruluşun yöneticilerini sektördeki yenilikleri takip etmeleri amacıyla katılımcı firmalarla buluşturacaklarını ifade etti.

Alagöz, üç gün sürecek fuarda Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla 22 ilden gelen aşçıların Karadeniz'in yöresel lezzetlerini "Gastronomi Turizmi Özel Alanı"nda ziyaretçilerin beğenisine sunacağı da sözlerine ekledi.

Toplantıya Karadeniz Perakendeciler Derneği Genel Koordinatörü Bülent Erhan, Karadeniz Aşçılar ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çürükoğlu, TÜYAP Anadolu Fuarları Samsun Bölge Müdürü Sever Seçer ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Naim Kırmacı da katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası ve KOSGEB'in destekleriyle hazırlanan fuar, 24-27 Kasım tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.