Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kahvaltıda sanayicilerle buluşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz ancak her gecenin bir sabahı var" diyerek sanayicilerin sorunlarını bir an önce çözeceklerini söyledi.
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen kahvaltıya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Gaziantep Hububat ve Bakliyat İhracatçılar Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, çok sayıda oda ve derneğin başkanları ve sanayiciler katıldı.

‘‘Sanayicimizin her zaman yanındayız’’
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mini Ekonomi Zirve toplantısına Gaziantepli sanayiciler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sanayicilerin her zaman yanında olduğunu ve Gaziantep sanayisinin dimdik olmasının gerektiğini vurguladı.

‘‘HER GECENİN BİR SABAHI VARDIR’’
"Terörle olan mücadelemizde sekteye uğramadan yol almış durumdayız" diyen Şimşek, "Terör örgütlerinin zeminini yok ederek mücadelemize devam etmekteyiz. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Ancak her gecenin bir sabahı vardır. Bizler üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirelim siz değerli sanayicilerimiz de ülkemizin kalkınması için var gücüyle çalışmaya devam etsinler" dedi.

‘‘OLUMSUZ KOŞULLARDA BİLE İHRACAT RAKAMLARINI YÜKSELTTİK’’
Mini ekonomi zirvesinde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken Gaziantep Organize Sanayisi Bölgesi hakkında bilgi verdi. Başkan Köken, Gaziantep sanayisinin durmak bilmeden büyümeye devam ettiğini söyleyerek, "43 milyon 250 bin metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük sanayi bölgesi olan Gaziantep OSB, 5 bölgesi ile gücüne güç katmaya devam etmektedir. 130 bin çalışanı ve 950’den fazla tesisi ile ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Komşu ülkeler de yaşanan sorunlar ortada. Biz bu olumsuz koşullarda bile ihracat rakamlarımızı arttırıyoruz. Sorunlarımız yok mu elbette var. Bunları hep birlikte konuşarak paylaşarak çözüme kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

"ŞEHRİMİZİ KİMSEYE YEDİRMEYİZ’’
Marka Şehir unvanı almış Gaziantep’in adını lekelemeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Köken, "Şehrimiz sanayisiyle, gastronomisi ve kültürel mirası ile dünyaya örnek gösterilerek Marka Şehir unvanı almıştır. Kentimizin imajının zedelenmesine ve yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. STK´lar ve odalar ile sürekli istişare halindeyiz. Bu ortak akıl sayesinde şehrimizin adını eskisinden daha iyi yerlere taşıyacağız" dedi.
(İHA)