Konuya ilişkin gerçekleştirilen basın toplantısında verilen bilgiye göre, satış bedeli şirketin en son kapanış fiyatının yüzde 32 üzerinde belirlendi.

TAV Havalimanları Holding ve TAV Yatırım Holding’de, Tepe İnşaat Akfen Holding ve Sera Yapı, sahip oldukları hisselerin bir kısmının Aeroports de Paris’in (ADP) tamamına sahip olduğu iştiraki Aeroports de Paris Management’a (ADPm) satışıyla ilgili sözleşmeleri imzaladı.

Söz konusu hisse alım sözleşmeleriyle öngörülen işlem sonucunda, TAV Havalimanları Holding’in sermayesinin yüzde 38’ini temsil eden miktarda hisse 874 milyon dolar karşılığında satılmış olacak.

Satış işleminde TAV Havalimanları’nın piyasa değeri, hisse başına 11,3 TL’ye karşılık gelecek şekilde 2,3 milyar dolar olarak değerlemeye tabi tutuldu. Bu değer, TAV Havalimanları Holding hisselerin son kapanış değerine göre yüzde 32’lik bir prime karşılık geliyor.

Ayrıca, TAV İnşaat hisselerinin tamamına sahip olan ve halka açık olmayan TAV Yatarım Holding’in de sermayesinin yüzde 49’unu temsil eden miktarda hissesi, yaklaşık 49 milyon dolar karşılığında satılmış olacak.

Satış işleminde TAV Yatırım Holding’in piyasa değeri de 100 milyon dolar olarak değerlemeye tabi tutuldu.

TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, görevlerine devam edecek. TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu 11 kişiden oluşacak. Yönetim Kurulu’na Tepe ve Akfen 3 üye aday gösterecek. İcra Kurulu Başkanı olarak Sani Şener, Yönetim Kurulu üyesi de olacak. Aeroports de Paris, Yönetim Kurulu için 3 üye aday gösterecek. Yönetim Kurulu’nda 4 de bağımsız üye yer alacak.