Bayraktar, birliğin genel müdürlüğünde, 2. Başkan Sıtkı Şarman ve bazı yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yaptığı basın açıklamasında, FİSKOBİRLİK'in 73'üncü Olağan Genel Kurulu'nun 14 Ocak Cumartesi günü, Entegre Fındık İşleme Tesisleri A.Ş. (EFİT AŞ) Toplantı Salonunda yapılacağını hatırlattı.
Son dönemlerde birliğe yönelik bazı olumsuz eleştiriler olduğunu, bunların gerçeği yansıtmadığı gibi kuruma zarar verdiğini ifade eden Bayraktar, ''Biz mükemmel insanlar değiliz. Muhtemelen benim ve yönetimimizin de eksiği bulunur. Zor bir süreç ama başarılı bir yönetimiz. Bugün dünden iyiyse bir başarı var demektir. Bilançolar başarılı olduğumuzu gösteriyor. Kendimi başarılı bulduğum ve seçimlerde şansımı yüzde yüz gördüğüm için genel kurulda yeniden başkanlık için adayım. Delegelerin desteğine güveniyorum. Delegelerimiz de bizleri ve ekibimizi tanıyor. Seçimlerde sıkıntı olmayacağını düşünüyorum'' diye konuştu.
Bayraktar, göreve geldiklerinde FİSKOBİRLİK'in içinde bulunduğu zor durumun farkında olduklarını, bunun için de büyük bir çaba gösterdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Gayrimenkullerin satışı konusunda 'FİSKOBİRLİK yönetimi her şeyi sattı' denildi. Evet bazı gayrimenkullerimizi sattık. Bunların toplam bedeli 110 milyon liradır. Ancak buna rağmen biz üretici, bankalar, ve cari giderler olmak üzere toplam 218 milyon liralık ödeme yaptık. Göreve geldiğimizde birliğin 170 milyon lira borcu vardı. Şuanda 60 milyon lira borcumuz var. Bunun karşılığında da depolarımızda 50 bin ton fındığımız var. Bu yönetim iş başına geldiğinde kurum 1 milyon lira faiz ödüyordu. Bankalara bir sürü borcu vardı. Bugün kalan borcumuzun içinde bir kuruş faizli borcumuz yoktur.''
Bazı yayın kuruluşlarında kendisinin 'Başbakanın adayıyım' yönündeki açıklamalarının yer aldığını, ancak kendisinin böyle bir açıklamada bulunmadığını anlatan Bayraktar, şunları kaydetti:
''Siyasi olarak algılanmasın ama iktidar kim olursa olsun FİSKOBİRLİK onunla iyi geçinmek zorundadır. Sayın Başbakan beni arasın 'aday değilsin' desin aday olmam, bitti benim için. Bu AK Partili olduğum için değil. Bu ülkenin başbakanının, hükümetin FİSKOBİRLİK yönetimine desteği yoksa aday olmam. Herkes birliğe destek yok diye yazıp çiziyor. Biz hükümetin çıkardığı kararnameye göre her ay Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) 2 bin 500 ton fındık alıyoruz. Bir siyasi iktidar yıkmak, devirmek, yeniden aday olmasını istediği bir yönetimi destekler mi-''
Bayraktar ayrıca, FİSKOBİRLİK'in fındıkla ilgili geleceğe yönelik hedeflerinin olduğunu vurgulayarak, ''Öncelikle birliğin fındık sektöründe daha etkin hale gelmesini sağlayacağız. Devlet müdahale alımları yaparsa bu alımı yapacak güveni sağlayacağız. Piyasada ticaret erbabı gibi olacağız ve fındık alacağız. Böylece fiyatın yükselmesini de sağlayacağız ve piyasayı regüle edeceğiz. Bunun için finansman girişimlerimiz var'' ifadesini kullandı.