İSTANBUL (AA) - Özel Güvenlik firması Securitas, şirkette 10. ve 20. yıllarını dolduran çalışanlarını ödüllendirdi.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, Securitas Saha Kıdem Ödül Töreninde 240 çalışanına ödül verdi. Ankara Green Park Hotel’de gerçekleşen törende bir konuşma yapan Securitas Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, "Bugün burada mesleğini layıkıyla yapan 11 bin kişiden oluşan Securitas ailesinin içerisinde 10. ve 20. yıllarını tamamlayan çalışanlarımızla bir aradayız. Her geçen gün bir adım daha ileriye giden güvenlik sektörü, bu mesleğe inananlarla değer buluyor. Ben burada işine gönül vermiş onlarca kişiyi bir arada görmenin mutluluğu içerisindeyim. Diliyorum ki Securitas olarak güvenlik sektöründen emekli olan arkadaşlarımızı da göreceğimiz günler gelecek." ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde 2016 senesinde en çok istihdam sağlayan şirketler arasında 23. sırada yer alan Securitas, güvenlik sektörü içerisinde de 11 bin çalışanı ile listenin ilk sıralarında yer alıyor.

Securitas, telekomünikasyondan finansa, havacılıktan madenciliğe, enerji sektöründen endüstriyel tesislere kadar 30 farklı sektörden 620 kurum ve kuruluşa, 2 bin 86 hizmet noktasında güvenlik hizmet veriyor.

Şirketin Türkiye'de toplam 9 bölge ofisi, 50 şube müdürlüğü, 305 kişilik idari çalışanı, yaklaşık 11 bin saha çalışanı bulunuyor.

İŞKUR'un Ocak 2017 raporunda şirketlerin en fazla aradığı mesleklerde birinci sırayı alan güvenlik görevlisi mesleğinde şu anda 321 bin kişi istihdam edilmekte.