Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Devlet Senfoni Orkestrası işbirliğinde hazırlanan Kayıt Dışı İstihdamı Önleme Projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine klasik müzik konseri sunuldu. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen konsere Antalya'da bulunan ilköğretim okullarında eğitim gören 3 bin öğrenci katıldı.

Konser öncesi öğrencilere seslenen SGK Başkanı Fatih Acar, ilköğretim okulu öğrencilerinden ailelerine SGK'nın ne olduğunu ve çalıştıkları yerlerde primlerinin yatıp yatmadığını sormalarını, yatmadığı takdirde de 'Alo 170' hattını aramalarını istedi. SGK denilince akla ilk olarak insanların kendilerini güvende hissedebileceği bir kurum gelmesi gerektiğini söyleyen Acar, "Hastalandığımızda, emekli olduğumuzda, işsiz kaldığımızda bizim yanımızda olan kurum hangisidir?' diye sorduğumuzda aklımıza gelecek ilk kurum SGK olacak" dedi.

SGK'nın 25 bin çalışanı ile 74 milyon insana hizmet veren ülkedeki en önemli kurumlardan biri olduğuna dikkat çeken Acar, SGK'nın insan hayatının doğumundan ölümüne kadar, hatta öldükten sonra da yakınlarına hizmet veren bir kurum olduğunu vurguladı. Öğrencilerden SGK hakkında bilinçlenmelerini isteyen Acar, şöyle konuştu: "Buradan ayrıldıktan sonra en önemli işiniz anne ve babanıza SGK'nın ne olduğunu ve primlerinin yatıp yatmadığını sormak olacak. Eğer yatmıyorsa anne ve babanıza Alo 170 hattını aramalarını söyleyeceksiniz"