İSTANBUL (AA) - Sony Pictures Television Networks'ün (SPT) Türkiye'deki Planet kanallarının çoğunluk hissesini almasının ardından ilk kanal dönüşümü gerçekleştirilerek dünya film ve dizilerini şifresiz olarak izleyici ile buluşturacak Sony Channel, Türkiye'de yayın hayatına başladı.

Kanalın tanıtım toplantısında konuşan Sony Channel Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Sevin Ergun Sefada, Sony Channel ile Türkiye pazarına global deneyim sunduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"14 aylık bir çalışma sürecinden bahsediyoruz. Ülkemizdeki her türlü olumsuzluğa rağmen inat ettik ve başardık. Büyük bir devle ortak olmanın gururunu yaşıyoruz. Yapılan yatırımı maddi olarak değil de, manevi olarak değerlendiriyorum. Türkiye'nin geçirdiği iki seçim dönemi, darbe girişimi ve terör girişimlerinden sonra bu derece kuvvetli ve Türkiye'ye inançlı bir ortağın burada bulunmasının değeri ölçülemez. Yapılan yatırımın ülkemiz için manevi değeri çok büyük."

Sefada, SPT Networks'ün renkli içerikleri ile izleyicilerin istedikleri zaman şifresiz premium yayın deneyimi yaşayacağını ifade etti.

Sony Channel'ın, ailelerin birlikte seyredeceği birbirinden zengin içeriklerin yanı sıra gençlerin de ilgiyle takip edeceği yabancı dizilerden oluştuğunu kaydeden Sefada, "Sony Channel, "Türk izleyicilerinin yeni kanalı olacak Sony Channel'ın dönüşümünün yanı sıra diğer 3 kanal da çok kısa zaman içerisinde dönüşümlerini tamamlayacak." dedi.


- "70'ten fazla ülkede TV izleyicileri ile buluşuyoruz"


Sony Pictures Television Networks CEEMA Kıdemli Başkan Yardımcısı Lyle Stewart da Sony Channel olarak dünya çapında 70'ten fazla ülkede TV izleyicileri ile buluştuklarını ifade ederek, "Biliyoruz ki Türk seyircisi de Sony Channel’da her gece yayınlanacak olan Hollywood filmlerinin ilk gösterimlerini ve dünyanın her yerinde izlenme rekorları kıran popüler TV şovlarından oluşan programlarımızı çok sevecek." diye konuştu.

Sony Channel Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Murat Saygı ise Türkiye’de televizyon izleme oranının günde yaklaşık 4 saat olduğunu belirterek, Türkiye'nin, genç nüfusuyla her zaman trendlerin belirleyicisi olduğunu vurguladı.

Verilen bilgiye göre, Sony Channel'da her akşam 20.00'deki "Film Kuşağı"nda, çoğu şifresiz kanalda ilk defa gösterimi yapılacak filmler ve ödüllü klasikler yer alacak. Kanal, Türk izleyicisine şifresiz en iyi dizileri, şovları ve filmleri izleme imkanı sunmayı hedefliyor.