Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) 50. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen gala yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''SPK Başkanı ve kurul üyelerinin görevden alınmasına dair önergeden haberdar mıydınız?'' şeklindeki sorusu üzerine Babacan, yeni SPK Kanunu ile de Sermaye Piyasası Kurulu'nu yenileceklerini söyledi.

Babacan, şöyle devam etti: "Sermaye Piyasası Kurulu'nu yenilemekten kastımız şu; biliyorsunuz Kanun'da yeni atama usulleri belirlenmiş durumda. Süreler değişmiş durumda, aranan şartlar değişmiş durumda. Dolayısıyla bütün mevzuatı yenilerken kurul üyelerinin de bu yeni mevzuat çerçevesinde atanmasını uygun gördük ve getirdiğimiz önerge TBMM tarafından da kabul edildi. Böylece Resmi Gazete'de yayımlandığı anda mevcut başkan ve yönetim kurulu üyelerinin görev süreleri sona ermiş olacak.

Belki biz mevcut kurul üyelerimizin bazılarıyla devam ederiz. Bazı isimlerde değişiklik olur, bununla ilgili çalışmalarımızı önümüzdeki birkaç hafta içinde tamamlayacağız. Amacımız bu Kanun yürürlüğe girdiği gün yeni kurulun da çalışmaya başlaması, şu andaki planımız o yönde"