AMASYA (AA) - Suluova İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tacettin Özmen, ilçede yürütülen besicilik faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede faal bin kadar besi işletmesi bulunduğunu ve bu işletmelerde 50 bine yakın büyükbaş, 12 bin kadar da küçükbaş hayvan olduğunu söyledi.

Tacettin Özmen, besi işletmelerini güncellemek durumunda olan hayvan sahiplerinin 31 Aralık 2017 tarihine kadar küpesiz hayvanlarını küpeletebileceklerine dikkati çekti.

Besi işletmesi bulunan vatandaşların güncelleme işleminde, işletmesinde görünmeyen ancak sahibi olduğu hayvanların kaydını alabileceğini anlatan Özmen, işletmesinde olmayan ama kaydı bulunan hayvanların da düşümünü yaptırabileceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu fırsat iyi değerlendirilerek üreticilerimizin işletmelerinde temiz bir sayfa açmaları önem arz ediyor. Türkiye kırmızı et ihtiyacının yaklaşık yüzde 4'ü Suluova bölgesinden karşılanıyor. Son zamanlarda ilçe genelindeki işletmelerin daha modern hale gelmeye başlamasıyla birlikte modern yöntemlerle daha kaliteli besicilik faaliyetleri arttı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, işletmesini geliştirmek ve modernize etmek isteyen besi üreticilerine makine ve ekipman alımı için yüzde 50 hibe desteği veriyor. Suluova'da bu hibe desteğine şu ana kadar 18 işletme müracaat etti, bu müracaatların artması gerekiyor."