Kürtün İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün özel bir süt firmasıyla gerçekleştireceği çalışmayla ilçe ve köylerinde süt toplama çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağı öğrenildi. Proje ile Özkürtün Beldesinde 5 ton kapasiteli süt toplama merkezi oluşturulurken 2 süt toplama aracı da yayla ve köylerden süt toplayacak.
İlçe müdürlüğü yetkilileri bu sütlerin üretime daha faydalı ve yararlı olabilmesi için bu çalışmayı başlattığını, bu şekilde süt sığırcılığını teşvik etmek ve yetiştiricilere gelir sağlamak hedefinde olduğunu belirterek, “Halkımızın refah seviyesi ve gelir düzeyi artacak, mevcut hali hazırdaki yerli ırk hayvanlarımız kültür ırkı hayvanlar ile reforme edilecektir. Süt sığırcılığını geliştirmek ve teşvik etmek için Bakanlığımızın ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının hayvancılık desteklemelerinden azami ölçüde faydalanmaları sağlanacaktır. Müdürlüğümüz olarak yetiştiricilerimizden beklentilerimiz; bizlere süt toplama konusunda destek olmalarıdır. Süt veriminde süreklilik ve yüksek miktar sağlayanlara yönelik anaç sığır projelerinde öncelik sağlanacaktır. Yetiştiricilerimizin dağıtılan el broşürlerini dikkatli okumaları ve süt kalitesi konusunda bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. İlgi ve katkılarınız için teşekkür eder sütünüzün bol, kazancınızın bol olmasını dileriz. İletişim: Kürtün ilçe gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tel: 0 456 711 6303 - 711 63 08” dedi.
İlçe genelinde sağılır durumda 4 bin civarında dişi hayvan mevcut olduğu, bu hayvanlara ait sütlerin bir kısmı tereyağı ve peynir olarak değerlendirilirken geri kalanının kullanılmaksızın döküldüğü belirtildi.