Saudi Gazette, "Demokrasi ve piyasa ekonomisine olan bağlılığı ile, büyük ve genç nüfusu ile Türkiye, tüm bölge için istikrar ve gelişme kaynağı" sözleriyle başladığı analizinde Türk ekonomisinin son 10 yılda dikkate değer bir performansı gösterdiğini kaydetti.

Yapısal reformların Türkiye'yi "daha demokratik ve ekonomik açıdan istikrarlı ve dinamik bir ülke" ye dönüştürdüğünü kaydeden gazete, Türkiye'nin Avrupa'nın 7ncisi, dünyanın 16ncısı büyük ekonomisi haline geldiğine dikkat çekti.

Türkiye ayrıca, dünyanın en büyük 32nci ihracatçısı ve 18inci ihtalacısı olduğu belirtildikten sonra "Türkiye, bölgenin en büyük ekonomilerinden biri ve büyük bir büyüme potansiyeli var. Jeopolitik konumu, Kafkaslar, Orta Asya, Ortadoğu ve AB ile olan güçlü bağları, Türkiye'nin bu bölgeler arasındaki köprü olarak önemini artırıyor" yorumu yapıldı.

Suudi Gazette, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticarette son 8 yılda sağlanan "dinamik büyüme"ye de dikkat çektiği analizinde Türk müteahhitlik şirketlerinin Suudi Arabistan'daki mevcut projelerinin değirinin 5 milyar doları aştığını vurguladı.