TRABZON (AA) - Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, teröre karşı topyekun mücadele içinde olan Türkiye'nin, ekonomisine müdahaleye karşı da aynı kararlılık içinde olması gerektiğini bildirdi.

Kara, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası vatandaşların birikimlerindeki dolarları bozdurduğunu belirterek, Türkiye'nin her köşesindeki esnafın da çeşitli hediyeler vererek kampanyaya katkıda bulunduğunu vurguladı.

Esnaf ve sanatkarın bu anlamlı kampanyaya imkanlarını zorlayarak destek verdiğine dikkati çeken Kara, şöyle devam etti:

"Esnaf ve sanatkarımız her zaman olduğu gibi ülkesine sahip çıkma konusunda elini taşın altına koymaktan çekinmemiştir. Dolar bozduran vatandaşlarımıza elinden geldiğince hediyeler vererek kampanyayı teşvik etmiş ve katkıda bulunmuştur. Trabzon'da dolar bozduranlara Sürmene bıçağı hediye eden esnafımız da pasta ikramında bulunan esnafımız da var. Esnaf ve sanatkar camiası olarak ülke için üzerimize düşeni yapmaya her zamanki gibi hazırız."

Kara, esnafın bu konuda duyarlı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Teröre karşı topyekun mücadele içinde olan Türkiye'nin, ekonomisine müdahaleye karşı da aynı kararlılık içinde olması gerekiyor. Çok hassas bir süreçten geçiyoruz. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Batarsak beraber batacağız. Ülkenin çıkarları neyi gerektiriyorsa ona göre hareket etmek zorundayız. Ekonomide ciddi sıkıntılar ve kaygılar var. Hepimiz bunun farkındayız ama bunu aşmak için de felaket senaryoları çizerek insanları karamsarlığa itemeyiz. Ekonomiye katkı sağlamak için dolar bozdurma kampanyasını sonuna kadar destekliyoruz."