İSTANBUL (AA) - Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ve Akfen Yenilenebilir Enerji'nin okul öncesi eğitimin önemini anlattığı "Evde Okullu Olduk Projesi"nin ikinci ve üçüncü çalışması Muğla Ula ve Seydikemer'de yapılacak.

Akfen açıklamasına göre, TİKAV ile Akfen Yenilenebilir Enerji iş birliğiyle hayata geçen Evde Okullu Olduk Projesi'nin ilk etabı Mersin Anamur'da gerçekleştirdi. Projenin ikinci ve üçüncü etabı sırasıyla 23-24 Şubat tarihlerinde Muğla Ula ve Seydikemer'de gerçekleşecek.

Türkiye'de 15 farklı lokasyonda gerçekleşecek projenin ilk aşamasında 26 kişiye ulaşıldı. Muğla'daki çalışmalarla 60 kişiye daha ulaşılması hedefleniyor.

Proje, Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'ye bağlı hidroelektrik ve güneş enerjisi santrallerinin bulunduğu kırsal bölgelerde ikamet eden ve 0-6 yaş grubu çocuk sahibi olan kadınların katılımıyla gerçekleşecek. Proje ile amaç, 0-6 yaş aralığındaki çocukların gelişimine destek olmak ve ebeveynlere okul öncesi eğitimin önemini anlatmak.

Evde Okullu Olduk Projesi'yle daha sağlıklı bireyler yetiştirebilmek için eğitimin yalnızca okula bırakılmaması vurgulanacak ve evde çocuklarla verimli vakit geçirmenin önemi ele alınacak.

Proje kapsamında annelere 0-6 yaş grubu çocukların sağlık taramaları, ev kazaları hakkında bilgi verilecek ve çocuklarla nitelikli zaman geçirebilmek ve onların gelişim süreçlerine destek olabilmek için evde bulunan kolay ulaşılabilen malzemelerle ev içi okul öncesi etkinlik atölyesi çalışması yapılacak.

Daha sağlıklı bireyler yetiştirilmesini, aile içi iletişimin güçlendirilmesini, Türkiye'de yaygınlaştırılmaya çalışılan okul öncesi eğitim çalışmalarına destek vermeyi amaçlayan proje kapsamında toplam bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

0-6 yaş grubu çocukları olan anneleri kapsayan proje, Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ bünyesinde yatırımları yapılan Otluca HES (Anamur, Mersin), Sırma HES (Bozdoğan, Aydın), Sekiyaka HES (Seydikemer, Muğla), Demirciler HES (Kale, Denizli), Kavakçalı HES (Ula, Muğla), Gelinkaya HES (Ilıca, Erzurum), Saraçbendi HES (Gemerek, Sivas), Çamlıca HES (Yahyalı, Kayseri), Doruk HES (Dereli, Giresun), Yağmur HES (Sürmene,Trabzon), Çalıkobası HES (Giresun, Bulancak), Yeşilvadi GES (Acıpayam,Denizli), Yaysun GES (Ereğli,Konya), Solentegre GES (Elazığ) ve Doğançay HES (Sakarya) işletmelerinin bulunduğu toplam 15 lokasyonda uygulanacak.