TRABZON (AA) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapacakları projelerle şehre vizyon katmaya devam edeceklerini söyledi.

Turan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Trabzon için en iyisini yapmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

Herkesin samimiyetle şehre hizmet ettiğini görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Turan, "Geçmişte TOKİ Başkanlığı yapan Erdoğan Bayraktar bey de Trabzon'a elinden geleni yapmıştır. Biz de onu geliştirerek ve yeni bir felsefe katarak devam ettireceğiz. O günkü gayret olmasaydı, biz bugün bu işleri yapamazdık. Bugün gayret olmazsa da bizden sonra gelecekler daha iyisini yapamaz." dedi.

Turan, Trabzon'da geçmişle kıyaslandığında önemli işler yapıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Trabzon, geçmişe bakıldığında kesinlikle ileriye giden şehirlerimiz arasındadır. TOKİ'nin, Karayolları'nın, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı işlerle gelişen ve modernleşen bir şehir. Birilerinin gelip para harcaması için şehrin yaşam alanlarının olması lazım. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığımız Zağnos Vadisi, eskiden sokaklarından geçilmeyen bir yerdi şimdi ise yeşil alan oldu. Tabakhane Vadisi'nin projesi yapıldığında burası da eşsiz bir yer olacak. Ayasofya Camisi'nin çevresi yeşil alan oldu. Çömlekçi'de hak sahipleri ile anlaşmalarımız hızla sürüyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapacağımız projelerle şehre vizyon katmaya devam edeceğiz."

Gümrükçüoğlu ise TOKİ'nin Trabzon'a önemli katkıları olduğunu vurgulayarak, Trabzon halkı adına Turan ve diğer yetkililere teşekkür etti.

TOKİ'nin, 1 lira dahi kar gayesi gütmeden Trabzon'a katkıda bulunduğunu belirten Gümrükçüoğlu, "TOKİ hastane, kentsel dönüşüm, karakol, stat yapıyor. Bu anlamda Türkiye'nin birçok önemli yatırım kalemlerinin altında TOKİ'nin imzası var." diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'da devam eden kentsel dönüşümlerde TOKİ ile ortak çalıştıklarını anımsatarak, "18 Aralık'ta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek olan Akyazı Stadı'nı da TOKİ yaptı." dedi.