TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın ihtiyacının karşılanması amacıyla asfalt, beton ve büz üretimi gerçekleştirildiği bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin fabrika gibi üretim yaptığını belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin şantiyelerinde asfalt, beton ve büz üretimi gerçekleştirildiğini anlatan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Trabzon Büyükşehir Belediyesi şantiyelerinde 2016 yılı içerisinde 190 bin ton asfalt üretimi gerçekleştirildi. Üretilen asfaltın tamamı Trabzon il genelinde yollara serildi. İl genelinde büyükşehir belediyesi tarafından ihale ile gerçekleştirilen 50 milyon liralık beton yol yapımının dışında yine büyükşehir belediyesi şantiyelerinde 17 bin metreküp beton üretimi yapıldı. Üretilen betonun tamamı Trabzon il genelinde kamusal alan olarak tabir edilen ve herkes tarafından kullanılan okul, cami, yol, sosyal tesis gibi alanlarda kullanıldı."

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin asfalt ve beton üretiminin yanı sıra büz üretimine de aralıksız olarak devam ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, "Büyükşehir Belediyesinin büz şantiyesinde 2016 yılında bugüne kadar çeşitli ebatlarda 4 bin büz üretimi gerçekleştirildi. Üretilen büzler Trabzon il genelindeki ihtiyaçların karşılanmasında kullanıldı. Üreterek halkımızın ihtiyaçlarını karşılama cihetine gidiyoruz ve üretimlerimizde bugün itibarıyla önemli rakamlara ulaştık. Çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Bu alanda yeni tesisler üzerinde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.