Kale Grubu ve Yapısun A.Ş.'nin ortaklığında gerçekleştirilen Yeni Showroom'un açılış töreni Yıldızlı Beldesinde yapıldı. Açılışa Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Devlet eski bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, Trabzon Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan, TFF Üyesi Mustafa Beyazlı, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu,Trabzonspor As Başkanı Nevzat Şakar, Teknik Direktör Şenol Güneş, Kaleci Tolga Zengin ile Serkan Balcı, ile çok sayıda davetli katıldı.

Gelişmişliğin Göstergesi
Açılış töreninde konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, "Bu tür müesseseler, ülkemizin değiştiğinin ve geliştiğinin çok güzel örnekleri ve göstergeleridir. İnsanımız, ülkemizin zenginleşmesine paralel olarak her zaman daha iyisini, daha güzelini tüketmek ve daha güzel mekanlarda yaşamak arzusu içindedir. Bu haklı talebi karşılayacak yapılara, müesseselere ihtiyacımız var" dedi.



1.Lige Çıkma Şansına Sahibiz
Bu tür müesseselerin önemine değinen Vali Kızılcık, "Böyle müesseselerimizle Avrupa'da ve dünyada da birinci olacağız. Yeter ki birlikteliğimizi sürdürelim. Devletin güçlülüğü özel sektörde sahip olduğu güçlü müesseseleriyle kaimdir.  Dünyada en önemli pozisyonlara, yani birinci lige tırmanma şansına sahibiz. Devlet olarak, özel sektörümüzün, sivil toplum kuruluşlarımızın güçlenmesi yönünde, hem yurt içinde ve hem de yurt dışında onların önünün açılması, güçlenmesi için kendimizi görevli addediyoruz. Biz yolu açtığımızda girişimci Türk insanının harikalar oluşturduğunu burada da görüyoruz" diye konuştu.

Tüm Ürünler Bir Arada
Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise, "Kale Grubu tüketicileriyle her yerde çok daha farklı bir şekilde buluşuyor. Bu mağazamız Trabzon için bir ilktir. 2005 yılından sonra Kale Grubu olarak yeni bir yapılanma hamlesi içine girdik. Bu çerçevede ürün çeşidimizi değiştirdik. Buradaki tüm bayilerimiz de bizimle birlikte aynı anda hareket ettiler. Tüm ürünlerimizi tek çatı altında gösterememiştik. Yapı Grubundaki ürünlerin bütünlüğünü sağlayacak yerlerimiz yoktu. Trabzon'un gelişmesiyle  yeni açılan yerleşim alanları ile tüketicilerimizle farklı bir boyutta buluşmamız gerektiğini düşündük ve böyle bir mağazayı açmayı uygun bulduk. Tüm ürünlerimize buradan ulaşabilirsiniz" dedi.

5 Bin 580 Kişi Çalışıyor
Kale Grubu olarak 5 bin 580 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Okyay, "Şirketimizin 1. 2 milyar TL cirosu var. 250'yi aşkın münhasır, 500 de tali bayilerimiz var. Tüm Türkiye'de 15 bin adet noktaya hizmet götürüyoruz. Bugün Avrupa'nın 3., dünyanın 12. en büyük seramik üreticisi olmayı başardık. Yapı kimyasallarında ise Türkiye ve bölgemizde 1. Avrupa'da ise 5. sıraya yerleştik. Özel bir aile şirketiyiz. Havacılık, savunma sanayi ve enerji alanında da yatırımlarımızı devam ettiriyoruz" dedi.