Kaliteli Fındık Projesi-2012 kapsamında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde de fındık üreticisine jüt çuvalların dağıtımına başlandı.



Trabzon Ticaret Borsası’nın koordinatörlüğünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü’nün desteği ve fındık ihraç rekortmene Oltan Gıda’nın finansmanı ile “Oltan’dan 50 Bin Çuval” sloganı ile 2 Temmuz’da başlatılan kampanya çerçevesinde Akçaabat ilçesinde de üreticilere jüt çuvallar veriliyor.

Trabzon’da son yıllarda fındık üretiminin en hızlı arttığı ve 2012 tahmini rekoltesine göre 8 bin 987 ton ile ilçeler içinde ilk sıraya yerleşen Akçaabat’ta üreticilere toplam 8 bin jüt çuval dağıtılmış olunacak. Akçaabat’da 2011 fındık rekoltesi 4 bin 784 ton olarak tahmin edilmişti.

Adacık beldesindeki çuval dağıtımında konuşan Adacık Belediye Başkanı Osman Çiçek, üreticiyi jüt çuval kullanmaya teşvik eden projeyi çok olumlu bulduğunu belirterek, “Çuvalların sınırlı sayıda olması nedeniyle bir sınırlama konmuş. Bu konuda daha yararlı bir uygulama yapılması gerekir. Fındıkta kalite ve verimin artması için herkes üzerine düşen görevi azami düzeyde yapması lazımdır. Bu gayret herkese kazandıracaktır” dedi.