61SAAT-Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da 10 Eylül’de başlayan Eğitim-Eğitim öğretim yılı Trabzon’da 1 gün gecikmeli olarak bugün başlıyor. Eğitim öğretim başlaya dursun, Trabzon’da ailelerin çocukları için alışveriş telaşı ise devam ediyor. Okula yeni başlayacak öğrencinin giyim masrafı ile birlikte kırtasiye harcamalarını da dahil edildiğinde en düşük masrafın ise toplamda 200 TL’yi bulduğu ifade ediliyor.
Bu noktada Trabzon’da okul giyim alışverişinin kalbimin attığı Kemeraltı Çarşısı esnafı ise bir hayli dertli. Fiyatların geçen yıllara göre aynı şekilde seyrettiğini ifade eden esnaflar, ancak işlerin geçen yıllara oranla ise daha düşük bazda seyrettiğini kaydediyor.
Bir çok esnaf ailelerin masraftan kaçınmak için çocuklarına yeni kıyafetler almak yerine eskilerle idare ettiğini kaydederken, alım gücünün de düşük seyretmesi nedeniyle ailelerin harcama yapmaktan kaçındığını kaydediyor.
Alışveriş Merkezlerinin de Trabzon’da peşi sıra açılması esnafın belini iyice büktüğü kaydedilirken yapılan kampanyalarla vatandaşların ilgisinin bu merkezlere kaydığı kaydediliyor.
Sonuç itibari ile Trabzon’un tarihi çarşısı Kemeraltına bakıldığında hala kalabalık ve hala yoğun. Ailelerin küçük çocuklarının ellerinden tutarak getirdiği çarşıda, okul üniformalarını üzerlerinde deneyerek alıyor.
Ancak çarşıda bir diğer dikkat çeken konu ise artık esnafın eskisi gibi bağırarak satış yapmadığı.

Kaynak: 61saat.com