TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Trabzon, son yıllarda turizmin yanı sıra gayrimenkul yatırımında da yabancı turistlerden rağbet görüyor.

Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, tarihi ve doğal güzellikleri, yaylaları ve yöresel yemekleriyle öne çıkan Trabzon'u, yılda 3 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor. Turizmin gelişmesi, yabancıların kentteki gayrimenkul yatırımlarının da artmasını sağladı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AA muhabirine, Trabzon'a gelen yerli ve yabancı turist sayısının son yıllarda arttığını söyledi.

Körfez ülkelerinden gelen turistler başta olmak üzere kenti yılda 3 milyonu aşkın turistin ziyaret ettiğini dile getiren Hacısalihoğlu, artan turist sayısına bağlı olarak altyapı çalışmalarının hızlandırıldığını ifade etti.

Kente yapılacak yatırımlara değinen Hacısalihoğlu, "Özellikle gelen turistlerin şehrimizde oyalanmaları, sosyal yaşantılarının renklenmesi konusunda aradıkları çok şey var. Sıra artık yatırım konusundan bu tür konulara gelmiştir. İş adamlarımızın bu konuya da eğilmek suretiyle yeni yatırımlar yaparak, turistlerin bölgede daha uzun kalmalarını sağlayacağına eminim. Bizim de oda olarak turistleri bölgemizde daha fazla tutmak için çeşitli çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

- "Trabzon, Körfez bölgesi için en avantajlı şehirdir"

Doğu Karadeniz'in daha fazla tanıtılması gerektiğine işaret eden Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgenin zenginliğini gelen misafirlere tanıttığımız takdirde buraya daha fazla turist geleceğini biliyoruz. Bölgemizde önümüzdeki dönemde yine yabancı yatırımcılar olabilir. Trabzon, Körfez bölgesi için en avantajlı şehirdir. Ulaşım çok kolay, iklim olarak da çok avantajlıyız. Tanıtımların artarak devam etmesinde büyük yarar var. Koyduğumuz hedefi yakalamak için Körfez ülkelerine tanıtımlarımızı sürdürmemiz gerekiyor"

Özellikle Körfez ülkelerinden gelen insanların bölgede daire ve arsa satın almaya başladığını anlatan Hacısalihoğlu, "İnşaat sektöründe olumlu gelişmeler yaşıyoruz. Yabancılara konut satışında son iki yılın ilk üç aylık dönemlerini karşılaştırdığımızda artış söz konusu. Ocak ile mart 2015'te 68 konut satışı olurken, 2016'nın ocak ile mart döneminde yabancılara 138 konut satışı gerçekleştirilmiş." diye konuştu.