61SAAT HABER-Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Trabzon’da hazırlıklar yavaş yavaş tamamlanmaya başladı. Akyazı’da kurulan kurban pazarında geçmiş yıllara oranla satıcılar, talebin olmamasından şikayetçi.. Küçükbaş kurbanlıkların 400 ila 550 TL arasında satıldığı pazarda, büyükbaşlar ise bin 500 ile 6 bin TL arasında alıcı buluyor.
Satıcılar fiyatların geçen sene ile aynı olduğunu ifade ederken satışların olmamasından şikayetçi. Erzurum’dan gelen Vehbi Çoban, hayvancılığa dönük politikalardan şikayetçi olurken geçen yıl kurbanlığın kilosunun 21-22 TL arasında olduğunu ancak bu yıl ise 17-18 TL arasında alıcı bulduğunu kaydetti. Otun kilosunun 40 TL’ye kadar çıktığını kaydeden Çoban, “Bun rağmen yine de alıcı gelmiyor. Biz resmen zarar ediyoruz. Çiftçi ve havancılara destek mutlaka arttırılmalı” dedi.
Bazı satıcılar ise geçen yıl piyasaya sürülen ithal ürünlerin hala pazarlarda dolaştığını kaydederek, “Geçen yıl ihraç edilen ithal ürünlerin hepsi bitmemişti. Bu yıl da bu ürünler pazarda dolaşıyor ve bu yerli üreticiye büyük zararlar veriyor” diyorlar.
Trabzon’a Bayburt’tan gelen Salih Burak ile Fırat Köse ise, satışların olmamasından şikayetçi. 10 gündür pazarda olduklarını kaydeden Burak, “Umudumuz bayrama kalan son günler. Şuanda vatandaş hep fiyat araştırması yapıyor” dedi.
Gümüşhaneli Ernail Birsen’de 15 gündür pazarda olduklarını kaydederken, ne yazık ki satışların istedikleri gibi gitmediğini kaydetti.

KAYNAK: 61SAAT.COM