Trabzon Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (TESOB) katılım payı aidatlarını zamanında ödemeyen birliğe bağlı bazı odalara icra göndermeye başladı. Söz konusu katılım payları ödemeyen diğer odaları da uyaran Kara sorumluluklarını yerine getirmeyen odalar hakkında gerekli işlemleri çekinmeden uygulayacaklarını söyledi. İcraya verilen ve uyarılan odalar arasında Semt Pazarcıları, Elektronikçiler ve Sürmene Esnaf Odası gibi odalar bulunuyor.

8 oda borcunu ödemedi
TESOB Başkanı Metin Kara, kanun hükümlerini yerine getirmek durumunda olduklarını belirterek, “Kanunların emredici hükmü vardır. Odalar birliğe bağlı benim odalarımdır. Ancak kanunun gereklerini yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Toplam 32 odanın borcu vardı. 11 oda bu katılım paylarını takside bağladı ancak 8 oda borcunu ödemedi. 2 taksidini üst üste ödemeyen bu odalar hakkında gereğini yapmak durumundayız” dedi.

Kara: 41 odanın günahı ne?
Kendilerinin katılım paylarını ödemeyen odalar hakkında yasal işlem yapmamaları halinde yanlış yapmış olacaklarını kaydeden Kara, “Bize katılım paylarını ödeyen 41 odanın günahı ne? Herkes borcunu ödeyecektir. Ben bu zamana kadar bütün odaların sağlıklı hizmet verebilmeleri için uğraştım. Ben bu odaları ve birliği kurumsallaştırmanın peşindeyim. Bunu yapamazsam burada niye kalayım. Bu anlamda radikal kararlar almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Trabzon Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (TESOB) katılım payı aidatlarını zamanında ödemeyen bazı odalara icra gönderirken, bazılarını da uyardı. İcraya verilen ve uyarılan odalar arasında Semt Pazarcıları, Elektronikçiler ve Sürmene Esnaf Odası gibi odalar bulunuyor.

TESOB Başkanı Metin Kara, kanun hükümlerini yerine getirmek durumunda olduklarını belirterek, “Kanunların emredici hükmü vardır. Odalar birliğe bağlı benim odalarımdır. Ancak kanunun gereklerini yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Toplam 32 odanın borcu vardı. 11 oda bu katılım paylarını takside bağladı ancak 8 oda borcunu ödemedi. 2  taksidini üst üste ödemeyen bu odalar hakkında gereğini yapmak durumundayız” dedi.

Katılım paylarının çok ciddi rakamlar olmadığını da ifade eden TESOB Başkanı Kara, “Çok bir şey değil 300-400 lira civarında bir meblağdır. Biz katılım paylarını ödemeyen odalar hakkında yasal işlem yapmazsak yanlış yapmış oluruz. Bu durumda bize katılım paylarını ödeyen 41 odanın günahı neydi diye sorulur. Herkes borcunu ödeyecektir. Ben bütün odaları gezdim ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarf ettim. Sağlıklı hizmet verebilmeleri için uğraştım. Tamamına yakınına yardım ettim.  Ben bu odaları ve birliği kurumsallaştırmanın peşindeyim. Bunu yapamazsam burada niye kalayım. Bu anlamda radikal kararlar almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Günebakış Gazetesi