TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon şehir merkezi ve çevresindeki bazı otellerde yüzde 80-90 doluluk oranının yakalandığını bildirdi.

Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son birkaç gündür turizm işletmecileriyle çeşitli görüşmelerde bulunduğunu belirterek, özellikle Uzungöl tarafında herhangi bir sorun olmadığını, sezonun tam kapasiteyle devam ettiğini öğrendiklerini aktardı.

Hacısalihoğlu, "Şehir merkezi ve çevresindeki bazı otellerde ise yüzde 80-90 doluluk oranı yakalandı.
Otellere temmuz için yaptırılan ön rezervasyonlar yüzde 100 doluluğa işaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Otellerin yanı sıra araç kiralama firmalarında da önemli doluluğa ulaşıldığını, bu firmaların yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde "müthiş bir doluluk oranına" çıkıldığını öğrendiklerini kaydeden Hacısalihoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bazı firmalar, üç ay boyunca araç verecek durumda olmadıklarını belirtiler. Bugüne kadar herhangi bir terslik gözükmüyor. İnşallah sezonu yüksek bir dolulukla kapatırız. Uçak seferleri açısından baktığımızda ise özellikle Suudi Arabistan'ın altı şehrinden seferler devam ediyor. Kuveyt ve Dubai'den haftada üç gün sefer var. Önümüzdeki süreçte farklı bölgelerden turistleri buraya çekmek içinde gayretlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda İran ve Azerbaycan'a yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Azerbaycan ile Bakü-Trabzon arasında uçak seferleri başladı. İran'da Tebriz, Tahran ile Trabzon arasında uçak seferleri başlatılması çalışmaları sürüyor. Kıbrıs'a, Trabzon'dan da sefer yapılması konusunda çalışmalarımız var."

Geleceğe dönük alternatif yaratılması için bu adımların önemli olduğunu çünkü Trabzon'da turizme önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Hacısalihoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Herkes sezonun iyi geçmesini ümit ediyor. Bütün gayretimiz, bu yatırımların ihtiyacı olan turizm hareketini şehrimizde ve bölgemizde canlı tutmaktır. Oda olarak bize düşen görev, bir taraftan bir kapı kapanırken diğer kapıları açmanın hazırlıklarını yapmaktır."

Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş yıllarda sunulan önemli 11 projeden birinin de Güney Çevre Yolu olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız, Güney Çevre Yolu için 'Çok büyük bir proje' dedi. Zaman içerisinde ona da bakacağız. Beş yıl geçti sanırım bundan sonra da Güney Çevre Yolu’na dönmemiz gerekiyor. Çünkü aciliyet kazandı. Hatta bir süre önce Ankara'da yapılan Ekonomi Şurası'nda 18 ilin ortak sunumunu yaptığımızda, Karadeniz'deki illerin Güney Çevre Yolları'nın acilen yapılması başlığı da vardı. Çünkü Kazakistan'a kadar giden bu yolda şehir içlerinde, özellikle de yazın aşırı bir tıkanma oluyor. Bu bakımdan bütün illerin çevre yoluyla geçilmesi gerekiyor. Çoğunda da tünellerle geçilmesi daha uygun olacaktır."