Trabzon Belediyesi'nin Esentepe Mahallesi'nde bulunan Engelli Danışma Merkezi'nde yapılan kursa katılan 15 engelli vatandaş, Osmanlı'dan günümüze gelen 'Tel Kırma' sanatını öğrendi. 37 gün süren kursa katılan engellilere günlük 20 TL harçlık verilirken, engelliler kurs boyunca belediyenin tahsis ettiği araçla evlerinden alınarak kurs sonunda tekrar evlerine bırakıldı. Engellilerin meslek sahibi olmalarını sağlamak için düzenlenen kursa katılan öğrencilerin tel kırma sanatını kullanarak ortaya çıkardıkları giyim, aksesuar ve ev dekorasyonu gibi ürünler daha sonra yapılacak sergiyle görücüye çıkacak. Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika da verilecek.

Trabzon Belediyesi daha önce de engelli vatandaşların meslek sahibi olmalarına katkıda bulunmak amacıyla," İşaret dili eğitimi", "Keçe Nakışı Kursu" ile 30 engelli vatandaşı meslek sahibi yapmıştı. Belediye ayrıca devlet memuru olmayı isteyen engelliler için daha önce "KPSS Hazırlık Kursu" açmış ve kurslarda 45 engelli vatandaş eğitim görmüştü.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, engelli vatandaşların hayata tutunmalarına katkı sağlamak amacıyla birçok projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Asıl Engelliler Karşılaşılan Engelleri Aşamayanlardır" sloganıyla engelli vatandaşların kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerine araç, gereç ve malzeme desteği veriyoruz. Düzenlediğimiz kurslarla engelli vatandaşlarımızın meslek sahibi olmalarına katkıda bulunuyoruz. Bugüne kadar İŞKUR ile düzenlediğimiz dört ayrı kursla yaklaşık 90 engelli vatandaşımızın meslek sahibi olmalarını sağladık" ifadelerini kullandı.

Tel kırma kursuna katılan engelli vatandaşlar Belediye ile İŞKUR'un ortaklaşa düzenlediği

"Tel Kırma Sanatı" kursuyla meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.