İSTANBUL (AA) - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Bonds&Loans Türkiye Ödülleri kapsamında 6 farklı ödülün sahibi oldu.

TSKB açıklamasına göre, Türkiye'de gerçekleştirilen proje finansmanı ve özel sektör borçlanma işlemlerini değerlendiren Bonds&Loans Türkiye Ödülleri sahiplerini buldu.

TSKB, Bonds&Loans Türkiye Ödülleri kapsamında 2016 yılında gerçekleştirdiği 300 milyon dolar tutarındaki Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil ihracıyla Yılın Yapılandırılmış Finansman İşlemi kategorisinde birincilik, Yılın Uluslararası Tahvil İhracı kategorisinde ise ikincilik ödülüne layık görüldü.

Uluslararası piyasalarda planlanan tutarın 13 katından fazla talep alarak, son derece başarılı bir performans ortaya koyan, Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu ve Afrika bölgesinin ilk Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil (Green/Sustainable Bond) ihracı, daha önce de Global Capital ve IFR-Thomson Reuters tarafından Yılın Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı ödüllerine layık görülmüştü.

TSKB ayrıca, 2016 yılında hayata geçirilen ve 10 ülkeden toplam 16 bankanın katılımıyla gerçekleşen toplam 274 milyon dolar tutarındaki Sendikasyon Kredisi Anlaşmasıyla Yılın Finansal Kurumlar Borçlanma İşlemi dalında üçüncülük ödülünü aldı.

Proje finansmanı faaliyetleriyle de ödül alan TSKB, Galataport ile Aksa Doğalgaz Dağıtım & Kazancı Holding projesine finansman sağlayan kurumlarla birlikte sırasıyla Yılın Altyapı Finansmanı ve Yılın Sendikasyon Kredisi İşlemi kategorilerinde birincilik aldı. Galataport projesi ayrıca Yılın Ulaşım Finansmanı kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Suat İnce,"TSKB olarak 67 yıldır Türkiye'nin büyümesine ve gelişimine destek verme misyonuyla çalışıyoruz. Uluslararası arenada sağladığımız nitelikli ve yenilikçi fonları büyük bir titizlikle Türk özel sektörünün katma değer yaratan yatırımlarına aktarıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin Bonds&Loans Türkiye Ödülleri kapsamında 6 farklı ödüle layık bulunmasından dolayı gururluyuz. Bizi bu güzel sonuçlara ulaştıran kıymetli ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biliyorum ki hepimiz için en büyük gurur kaynağı hayata geçirdiğimiz her başarılı proje ile ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için değer yaratmak." değerlendirmesinde bulundu.