Hafta nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlediklerini belirten Vergi Dairesi Başkanı Yumbul, 2011 yılında 1 milyar 7 milyon TL vergi tahsilatı yaptıklarını söyledi.

Yumbul, “Türkiye genelinde Trabzon olarak tahakkuk sıralamasında 22’inci, tahsilat sıralamasında da 20’inci sırada bulunuyoruz. Bu ilimiz açısından bakıldığında 81 il içinde önemli bir sıradır. Emsal ve emsallerimizden daha büyük illere göre bile büyük başarıdır” diyerek, Trabzon’un 2011 yılında 1 milyar 142 milyon dolar ihracatına karşılık sadece 106 milyon dolarlık ithalatı olduğunu, 1 milyon 36 bin dolar dış ticaret fazlalığı vererek ülke ekonomisine katkı sağladığını ve dış ticaretin yüz akı olduğunu da sözlerine ekledi.

Şükrü Güngör Köleoğlu da, vergi bilincinin gelişmesinin toplumsal kalkınma için yararlı olduğunu vurgulayarak, bu yıl ki fındık rekoltesinin geçen yıla göre fazla olacağının ilk belirtilere göre anlaşıldığını söyledi.





Karanfil sayımı şekliyle yapılan ilk tespitlerde Giresun’da 110 bin ton, Batı bölgesinde ise 310 bin tonluk bir rekoltenin tahmin edildiğini belirten Köleoğlu, “ Trabzon ve diğer illerde de sayım yapılıyor. Hava şartları ne olur bilinmez. Bildiğiniz gibi Nisan ayında Trabzon’da kar görmüştük. Bizim fındık işi aynı hamsi işine benzer. İlk çıktığı zaman pahalıdır sonrada bollaşınca fiyatı düşer. Bu sezon başında fındığını toplayıp satanlar karlı çıktılar. Şimdi satanlar ise 6.20 den satıyor. Bu işi kimsenin bilmesi mümkün değildir. Aslında fındığın çok ucuz ya da çok pahalı olması ülkemiz için iyi değil. Dengeli bir fiyat olmalı. Gürcistan ve Azerbaycan’da fındığa çok büyük ilgi var. Üstelik fiyatları da bize göre daha düşük ve tercih sebebi. Bu gerçekleri göz ardı etmemeliyiz” diye konuştu.