TTB’nin geçtiğimiz yıl uyguladığı ve 40 kursiyerin katılarak sektörde istihdam edildiği “Önce Gençlerin Sonra Balıkların Kültürü Artsın Projesi” kapsamında Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan 250 sayfalık kitapta Dünya ve Türkiye balıkçılığın mevcut durumu, balık türleri, balık yetiştiriciliği ve işletmeciliği gibi konuların yanı sıra projenin uygulama safhaları da yer alıyor.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, 3 tarafı denizlerle çevrili ve iç sular bakımından da zengin olmasına rağmen Türkiye’nin bu fırsatlarını balıkçılık sektöründe çok iyi kullanabildiğinin söylenemeyeceğini belirterek, “Bunun için istihdam da içeren bir proje uyguladık. Proje kapsamında sektöre ilgi duyan herkesin yararlanabileceği kitap ile de kalıcı olarak bir hizmeti de yerine getirdik. Trabzon’da kültür balıkçılığına olan ilgi ve yatırımın daha da artacağına inanıyoruz” dedi.

3 bin adet olarak bastırılan kitap, Kasım ayından itibaren sektörle ilgili kişi ve kuruluşlar ile kütüphanelere dağıtılıyor. 23-26 Şubat 2012 tarihleri arasında Ankara’da yapılan “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri”nde de vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan kitap, hem görselliği hem de bilgi birikimiyle büyük ilgi gördü ve beğeni topladı.