BAYBURT (AA) - Bayburt Belediyesi 500 dolar veya avroyu Türk lirasına çevirdiğine dair makbuz ibraz edenlere Çanakkale gezisi hediye edecek.Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan çağrının milli bir mesele olduğunu, TL'nin değerinin korunmasında devlet kurumlarının olduğu kadar vatandaşlara da oldukça büyük görevler düştüğünü ifade etti.

15 Temmuz'da milleti yıkamayan dış mihrakların yeni bir oyuna başvurduğunu vurgulayan Memiş, şunları kaydetti:

"Ülkemizi ekonomik açıdan yıpratmak adına yeni girişimlerde bulunmaya başlanmış, Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan bu gelişmeler üzerine döviz bozdurma çağrısı yapmıştı. Bu çağrı aziz milletimizde karşılığını buldu ve Türk lirası, yabancı paralar karşısında yeniden değer kazanmaya başladı. Biz de Bayburt Belediyesi olarak, bu mücadeleye bir nebze katkı sunmak adına 500 avro veya 500 dolar bozdurduğuna dair makbuzu ibraz eden vatandaşlarımızı Çanakkale gezisine göndermeye karar verdik."

Şanlı milletin her zaman olduğu gibi hakkın yanında yer aldığını ve ecdadına layık olduğunu belirten Memiş, şunları belirtti:

"Söz konusu vatan ve millet olunca üzerine düşeni her daim yerine getirmiştir. Kadirşinas milletimiz Başkomutanı'nın, Reis-i Cumhuru'nun çağrısına uyarak 15 Temmuz'da olduğu gibi şer odaklarının bu operasyonuna da 'dur' demiştir. Biz bir ve beraber olduğumuz zaman hiçbir şer odağının karşımızda duramayacağının farkındayız."

- Giresun

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek amacıyla 200 dolar bozdurarak belgesini getiren herkese oda olarak 1 kilogram fındık hediye edeceklerini söyledi.

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çağrıya kayıtsız kalmadıklarını ve Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunu bozma adına ellerini taşın altına koymak istediklerini belirtti.

Türkiye'de birçok kurum ve esnafın, dolarların Türk lirasına dönüştürülmesi için teşvik kampanyaları düzenlediklerini anımsatan Yaman, "15 Temmuz darbe girişiminde başarısız olan kesimler Türkiye üzerinde yeni bir oyunu sahnelemeye başladı. Son günlerde Türk lirasının değer kaybına uğratılarak ekonomik kriz silahıyla Türkiye üzerinde yeni bir oyun oynamak istenmekte. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun için bizde fındık üreticilerinden ülke ekonomisine destek olmalarını ve dövizlerini bozdurmalarını istedik. Tüm fındık üreticilerimizi bu vatan savunmasına destek olmaya çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

Yaman, 200 dolar bozdurarak makbuzunu getiren herkese bir kilogram fındık vereceklerini aktararak, şöyle konuştu:

"Toplumun her kesimi imkanları ölçüsünde sayın Cumhurbaşkanı'mızın çağrısına destek veriyor. Çeşitli kampanyalarla halkımızı teşvik etmeye çalışıyorlar. Oda olarak biz de fındıkla kampanyaya katkıda bulunmak istedik. 200 dolar bozdurarak belgesini odamıza getiren herkese 1 kilogram fındık hediye edeceğiz."