Koçal, yaptığı açıklamada, Türk Telekom'un istihdam, sosyal sorumluluk projeleri ve eğitim başta olmak üzere birçok önemli konuda aktif rol üstlendiğini ifade ederek, "İlimiz eğitimine katkı yapmak amacıyla iki lise ve bir pansiyonu ilimize kazandırdık. Türk Telekom Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Güneysu Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu ve Kız-Erkek Pansiyonu ile Ardeşen Lisesi'ni tamamlayarak Rize'de eğitim hizmetine açtık. Bu yatırımlarımıza 12 milyon liraya yakın bir harcama yaptık. Bu yatırımlarımızın yanında ayrıca tüm ilçelerimizde 20 bilgisayarlı internet evlerimizi hizmete koyduk. 150 gencin çeşitli branşlarda spor yaptığı Rize Telekomspor ile de Rize'nin sportif yönüne değer katıyoruz. 350'ye yakın Rizeli gence iş imkanı sağlayan ve yakında 700'ün üzerinde kapasite ile hizmet verecek olan Türk Telekom AssisTT Çağrı Merkezi ile de ildeki istihdama büyük katkı yapıyoruz." dedi.

Türk Telekom'un Rize'ye yaptığı yatırımlarından dolayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta Rize'de yapılan toplu açılış töreninde kendilerine teşekkür plaketi takdim edildiğini hatırlatan Koçal, "Teşekkür plaketini Türk Telekom adına Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Sayın Şükrü Kutlu aldı. Türk Telekom olarak elimizden geldiğince Rize'ye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Kurumumuz sadece iletişim alanında değil, sosyal sorumluluk projelerinde yer almak, bu projelere öncülük etmek adına da gece gündüz çalışıyor." diye konuştu.

Öte yandan, Rizeliler, Türk Telekom gibi diğer iletişim şirketlerinin de Rize'ye yatırım yapmasını bekliyor. Türk Telekom'un sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Rize'de birçok görevi üstlendiğine dikkat çeken vatandaşlar, aynı duyarlılığı diğer iletişim şirketlerinin de göstermesi ricasında bulunuyor.