Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Başkanı Mehmet Akkuş, “Uludağ’ı kaybettik, kaybediyoruz. Uludağ’dan ekmek yiyeceksek birlik olmalıyız” dedi.
Bursa’daki turizm acenteleri, Uludağ başta olmak turizmde yapılması gereken faaliyetleri masaya yatırdı. Bursa’da turizmin olmazsa olmaz olduğunu belirten TÜRSAB Güney Marmara Başkanı Mehmet Akkuş, "Çünkü Bursa turizmin her unsuruna sahip bir şehir. Dağından, denizinden, kültürel varlıklarından Osmanlı tarihine kadar Bursa bir turizm şehridir. 1980’lerde olduğu gibi Bursa termal sularıyla ön palana çıkıyordu. Ama termale sahip çıkamadığımız için şimdi bu özelliğini Afyon’a ve Kütahya’ya kaptırmış durumdayız. Çünkü o zamanki turizmciler, bu sıcak suların üstlerini örmüşler” diye konuştu.
Uludağ’ı yıllardan beri konuştuklarını ancak bir arpa boyu yol alınamadığını söyleyen Akkuş, "Uludağ dünya markası. Bursa’nın değil, bütün Türkiye’nin bir markası olarak bu çalışmalarımızı yapmalıyız. Uludağ’a bir an önce gereken yatırımların yapılmasını istiyoruz. Uludağ başka bir vilayette olsaydı, sadece oranın geliri ile kalkınmayı başarırlardı. Uludağ’ı kaybettik, kaybediyoruz. Uludağ’dan ekmek yiyeceksek birlik olmalıyız. Bunu başaramazsak sıcak sularımız gibi Uludağ’ı da kaybederiz” dedi.
Mehmet Akkuş’un konuşmasının ardından Bursalı turizm acenteleri yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.
(İHA)