Yaman, yaptığı açıklamada, ağustos ayının ilk haftasında Giresun ve yöresinde yeni mahsul fındık hasadının başlayacağını anımsattı. Hasadın yaklaşmasıyla başta üreticiler olmak üzere sektörün fiyata odaklandığına işaret eden Yaman, çiftçi ve kendilerinin 15 lira fiyat üzerinde mutabakata vardıklarını belirtti.

Emek Çiftçinin

Fındık üreticisinin 15 liranın altında fiyata fındık satmayı düşünmediğini ifade eden Yaman, “Üreticiler olarak 2015 ürünü fındığının sezon başlangıç fiyatını 15 lira olarak belirledik. Bu rakamın altında kesinlikle fındık satmayacağız. Kimse bu fiyatın altında ürün almanın hesabını yapmasın. Fiyatı aşağıya çekmek için oyun oynamaya kalkmasınlar. Burada tüm emek çiftçilerimize aittir. Onların alın teridir. Yazıktır, günahtır, vebali de büyüktür” diye konuştu.

22 Lirayı Gördü

Erim Yaman, 2014 ürünü fındık sezonunun 15 liradan kapandığını, yıl içerisinde fiyatın 22 liraya kadar yükseldiğini kaydederek, “Üreticimiz çok bir şey istemiyor. 15 lira ve üzerinde fiyat talep ediyor. Bu onların hakkı. Hakkı olan bir şeyi talep ediyorlar. Üreticimiz emeğinin hakkı olan fiyata erişene kadar ürününü pazara indirmeyecek” ifadelerini kullandı.