SAKARYA (AA) - Vakıf Katılım Adapazarı Şubesinin açılışı gerçekleştirildi.

Şehir merkezindeki bir iş hanında yapılan Vakıf Katılım Adapazarı Şubesi açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul katıldı.

Göktaş, burada yaptığı açıklamada, katılım bankacılığının Türkiye'de kamu yatırımları ile yeni bir boyut kazandığını söyledi.

Sektörde yeni olduklarını belirten Göktaş, "Ama yüzyıllara dayanan vakıf kültürü, kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğünün geçmiş bankacılık-katılım bankacılığı tecrübeleri ve kamu desteği doğrultusunda hızlı bir büyüme süreci geçireceğimizi öngörüyoruz. Yeni bir katılım bankası olarak ilk etapta hızla şubeleşmek ve olabildiğince çok müşteriye temas etmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda kısa bir süre içerisinde 19 şube açarak coğrafi olarak ülkemizin önemli bir kısmına eriştik. Şubeleşme çalışmalarımızı sürdürerek 2016 sonunda en az 30 şubeye ve yaklaşık 500 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Şube açtığımız bölgelerde halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz; bize gösterilen bu teveccüh çalışma azmimizi ve inancımızı daha da güçlendiriyor." diye konuştu.

- "Amacımız sektörü büyütmek”

Göktaş üretimi, ticareti ve dolayısıyla ekonomik büyümeyi destekleyen bir model olan katılım bankacılığının, bankacılık sektöründen aldığı payın büyüdükçe ülke ekonomisine olan katkısının da büyüyeceğini belirterek, Vakıf Katılım olarak vizyonlarını, katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirlediklerini aktardı.

Bu vizyon kapsamında öncelikli amaçlarının sektörü büyütmek, hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak olduğuna değinen Göktaş, "Biz de sektörle büyüme hedefimiz kapsamında katılım bankacılığında pazar payımızın 2018 yılında yüzde 10'lar seviyesine çıkmasını ve 2023'te sektör liderliğini bize getirecek seviyeye ulaşmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Göktaş, Sakarya'nın gerek tarım gerekse sanayi alanında Türkiye'de katma değer üreten önemli şehirler arasında yer aldığını, Vakıf Katılım olarak kentin yanında olacak, bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak projelere destek vereceklerini sözlerine ekledi.