MERSİN (AA) - Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vakıf Katılımın Mersin Şubesi açıldı.

Merkez Akdeniz ilçesi İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen açılışa, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş ve davetliler katıldı.

Göktaş, açılışta yaptığı konuşmada, 2016 yılı sonunda 30 şubeye ulaşma hedeflerini başarıyla gerçekleştirdiklerini, 2017 yılına da hızlarını kaybetmeden 4 yeni şube açarak şube sayını 34'e yükselttiklerini söyledi.

Vakıf Katılım olarak ülke ekonomisine büyük katkılar yapan Mersin'in yanında olacaklarını ve kalkınmasına katkıda bulunacak projelere destek vereceklerini ifade eden Göktaş, şöyle konuştu:

"Vakıfların paylaşım kültürünü ve kamunun gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getirmek hedefiyle 2016 yılının şubat ayında Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Vakıf Katılım, müşterilerine daha yakın olmak stratejisi kapsamında yeni şubeler açmaya devam ediyor. 2016 yılından bu yana İstanbul, Gebze, Adapazarı, Trabzon, Denizli, Konya, Kayseri, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Elazığ, Antalya, Rize, Bursa, Erzurum, Adana ve İzmir şubelerini hizmete sokan Vakıf Katılım, şubeleşme programıyla bireysel müşterilerin ve KOBİ'lerin her türlü finansal ihtiyaçlarını karşılamayı ve birikimlerini değerlendirirken onlara destek olmayı hedefliyor."

- "İstihdama da önemli bir katkı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz"

Göktaş, katılım bankacılığının Türkiye'de kamu yatırımlarıyla birlikte yeni bir boyut kazandığını aktardı.

Sektörün en genç oyuncusu olduklarını vurgulayan Göktaş, "Gençliğimizin getirdiği dinamizmi ve takipçisi olduğumuz kadim vakıf kültürünün yüzyıllara dayanan birikimini harmanlayarak, kamu desteği doğrultusunda hızlı bir büyüme süreci geçireceğimizi öngörüyoruz. Yeni bir katılım bankası olarak ilk etapta hızla şubeleşmek ve olabildiğince çok müşteriye temas etmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda kısa bir süre içerisinde 34 şube açarak coğrafi olarak ülkemizin önemli bir kısmına eriştik. Yüzyıllardır adil sosyal yaşamın önemli bir parçası olan vakıf kültürüyle faizsiz bankacılık ilkelerini bir araya getiren Vakıf Katılım, bu şekilde üstlendiği önemli misyonla halkımızdan yoğun ilgi görüyor. Bize gösterilen bu teveccüh çalışma azmimizi ve inancımızı daha da güçlendiriyor." diye konuştu.

Üretimi, ticareti ve dolayısıyla ekonomik büyümeyi destekleyen bir model olan katılım bankacılığının, bankacılık sektöründen aldığı payın büyüdükçe ülke ekonomisine olan katkısının da büyüyeceğini bildiren Göktaş, şöyle devam etti:

"Vakıf Katılım olarak vizyonumuzu katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirledik. Bu vizyon kapsamında öncelikli amacımız sektörü büyütmek, hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak. Biz de sektörle birlikte büyüme hedefimiz kapsamında katılım bankacılığında pazar payımızın 2018 yılında yüzde 10'lar seviyesine çıkmasını ve 2023'te sektör liderliğini bize getirecek seviyeye ulaşmasını bekliyoruz. Bu doğrultuda 2018 yılı sonunda en az 100 şube ve en az bin 200 çalışan sayısına ulaşarak istihdama da önemli bir katkı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."

Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirilirken, davetliler Vakıf Katılım'ın uzman danışmanlarından faizsiz bankacılık konusunda bilgi aldı.