Yüksek sayıda başvurunun olduğu araştırmada, kazanan firmalar belirlenirken büyük jüri ve halk jürisi tarafından değerlendirildi.



Büyük jüri tarafından Zorlu Center’in, halk jürisi tarafından Exen İstanbul’un Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımı seçildiği araştırma sonuçlarına göre Çok Katlı Konut kategorisinde büyük jürinin oyları ile Varyap Meridian, halk jürisinin oyları ile Exen İstanbul, Yüksek Yapı kategorisinde büyük jürinin oyları ile Varyap Meridian ve halk jürisinin oyları ile Trump Towers ödül alan şirketler oldu.
Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları araştırmasında Akıllı Ev kategorisinde büyük jüri ve halk jürisinin oyları ile Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi ödül alırken, İstinyepark her iki jürinin ortak oyu ile En Başarılı Emlak Yatırımı AVM kategorisinde birinciliğe sahip oldu.
Ofis Binası kategorisinde ise büyük jürinin oyları ile Nef Ofices Levent 05 seçilirken aynı kategoride halk jürisinin oyları ile Trump Towers ödül alarak, Ofis Binası kategorisinde ödülün sahibi firmalar oldular.
Mixed-use Yapı kategorisinde büyük jüri ve halk jürisinin oyları ile Zorlu Center, Turizm Kompleksi kategorisinde büyük jürinin oyları ile Maxx Royal Belek Golf&Spa, halk jürisinin oyları ile Novotel ve İbis Otel İstanbul, Sağlık Kompleksi kategorisinde her iki jürinin ortak kararı olan Acıbadem Hastanesi Maslak ve Spor Kompleksi kategorisinde ise yine büyük jüri ve halk jürisinin belirlediği Türk Telekom Arena kendi kategorilerinde Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları olarak açıklandı.



Kurumların kendilerinin aday olabildiği gibi, kamuoyu tarafından da aday gösteriminin yapıldığı araştırmada, firmaların doğru kategorilerde ve en sağlıklı şekilde değerlendirmesini yapmak için oluşturulan büyük jüride, akademisyenler, gayrimenkul uzmanları, yatırım uzmanları, basın mensupları ve iş dünyasının farklı sektörlerinden çok sayıda saygın temsilci yer aldı.  Araştırmanın halk jürisi bölümünde ise, İnternet üzerinden yapılan oylamada 6 bin 896 kişi Türkiye’nin en büyük emlak yatırımlarını seçmek için tercihlerini kullandı.
Silverline CEO’su Mustafa Laçin ve Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M.Rauf Ateş’in açılış konuşması ile başlayan ödül töreninde, büyük jüri tarafından Türkiye’nin en başarılı yatırımı seçilen Zorlu Center adına ödülü Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even halk oylarıyla Türkiye’nin en başarılı yatırımı seçilen Exen İstanbul adına ödülü Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas aldı.
Zorlu Center
Zorlu Gayrimenkul 7 Mart 2007 tarihinde yapılan ihale ile, İstanbul’un en önemli noktası Zincirlikuyu’da 100 dönümlük devlet arazisini satın alarak, Türkiye’nin ilk ve tek, 5 fonksiyonlu “karma kullanım” projesi olan Zorlu Center projesini hayata geçirmek için ilk adımını atmıştır. Bünyesinde performans sanatları merkezi, otel, ofis, alışveriş merkezi ve rezidanslar yer alan Zorlu Center kendi kategorisinde bir ilk olması ile önemli bir noktada bulunmaktadır. Zorlu Gayrimenkul bu projeyle, İstanbul’a “yeni bir kent meydanı” kazandırmayı hedeflemektedir. Geçmişten günümüze, hem İstanbul’un simgesi olan meydanlardan, hem de dünyanın her yerindeki şehirlere ait, ünlü meydanlardan yola çıkılarak yaratılan Zorlu Center, modern mimari anlayışı ile Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada adeta bir köprü görevini üstleniyor.




Exen İstanbulİnşaat sektöründe konut, ofis, endüstriyel tesisler gibi birçok başarılı projeye imza atan Sur Yapı’nın, farklı yaşam konseptlerini birlikte sunan 500 milyon dolar değerindeki projesi Exen İstanbul, Çamlıca eteklerinde yer alan konumu ile Anadolu Yakası’nın en merkezi noktalarından birinde bulunuyor. Yatay blokların çoğunlukta olduğu ve toplamda 1.038 konuttan oluşan Exen İstanbul’da her aile tipine uygun daireler bulunuyor. Yüzde 75’i yeşil alan ve rekrasyondan oluşan proje, göleti, havuzları, fıskiyeleri, çocuk parkları, 1 kilometrelik bisiklet parkuru, mini futbol sahaları, fun golf sahası, açık fitness alanları, meyve bahçeleri gibi birçok sosyal alanı ile pek çok açıdan konforlu bir yaşam sunuyor.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI :

TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI
EMLAK YATIRIMLARI                          BÜYÜK JÜRİ ÖDÜLLERİ                      HALK ÖDÜLLERİ
1.  ZORLU CENTER                              1. EXEN İSTANBUL
2.  VARYAP MERIDIAN                         2. VARYAP MERIDIAN
3.  WORLD OF VIAPORT                      3. BOSPHORUS CITY

KATEGORİLER                        BÜYÜK JÜRİ ÖDÜLLERİ                      HALK ÖDÜLLERİ
ÇOK KATLI KONUT                   VARYAP MERIDIAN                             EXEN İSTANBUL
YÜKSEK YAPI                          VARYAP MERIDIAN                             TRUMP TOWERS
AKILLI EV                                 AKBATI AVM VE YAŞAM MERKEZİ      AKBATI AVM VE YAŞAM MERKEZİ
OFİS BİNASI                             NEF OFICES LEVENT 05                     TRUMP TOWERS
AVM                                         İSTİNYEPARK                                      İSTİNYEPARK
MIXED-USE YAPI                      ZORLU CENTER                                  ZORLU CENTER
TURİZM KOMPLEKSİ                MAXX ROYAL BELEK GOLF&SPA        NOVOTEL VE İBİS OTEL İSTANBUL
SAĞLIK KOMPLEKSİ                ACIBADEM HASTANESİ MASLAK        ACIBADEM HASTANESİ MASLAK
SPOR KOMPLEKSİ                  TÜRK TELEKOM ARENA                      TÜRK TELEKOM ARENA

En Başarılı Emlak Yatırımı Ödülü,
Zorlu Center ve Exen İstanbul’a …
Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları 2011 Araştırması ödül töreninde “Büyük Emlak Yatırımları” kategorisinde birincilik ödülünü büyük jürinin oyları ile Zorlu Center halk jürisinin oyları ile Exen İstanbul paylaştı. Aynı kategoride ikinciliğe her iki jürinin de oyları ile Varyap Meridian, üçüncülüğe ise halk jürisinin oyları ile Bosphorus City, büyük jürinin oyları ile World of Viaport ve Exen İstanbul layık görüldü.
Zorlu Center adına ödülü, firmanın Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı alırken; Exen İstanbul adına firmanın Yönetim Kurulu Başkanı ödülü aldı.
Çok Katlı Konut Kategorisi Birincisi
Varyap Meridian ve Exen İstanbul oldu …
Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları 2011 Araştırmasında, büyük jürinin belirlediği Varyap Meridian ve halk jürinsin belirlediği Exen İstanbul, “Çok Katlı Konut” kategorisinde birinci oldu. Türk emlak sektörüne yaptığı katkılar ile adından söz ettiren Varyap Meridian adına ödülü, Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş aldı.
Yüksek Yapı Kategorisi Birincisi
Varyap Meridian ve Trump Towers …
“Yüksek Yapı” kategorisinde birinciliği büyük jürinin oyları ile Varyap Meridian ve halk jürisinin oyları Trump Towers paylaştı. Trump Towers adına ödülü Brigitte Weber Mimarlık’tan Brigitte Weber aldı.
Akıllı Ev Kategorisinde Birinci
Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi …
Gelecek vaat eden yatırımlardan biri olan akıllı ev kategorisinde ödül, her iki jürinin de oyları ile Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin oldu. Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi adına ödülü Akiş Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Alize Dinçkök Eyüboğlu Aldı.