BURSA (AA) - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, "İhracat gibi ülke ekonomisinin gelişmesinde kritik önem taşıyan bir alanda daha başarılı ve verimli sonuçlar elde etmek için dijital çözümlere yönelmemiz gerekiyor." dedi.

Bursa'daki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Aksoy, Vodafone'un Bursa'daki yatırımları ve iş dünyasına yönelik çözümleri hakkında bilgi verdi.

Vodafone'un 2006 yılından bu yana toplam yatırımlarının 18 milyar lirayı aştığını belirten Aksoy, Türkiye'deki yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.

Önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden Bursa'ya değer verdiklerini aktaran Aksoy, "Bursalılara en ileri mobil teknolojileri sunarak Bursa ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Bursa halkı, teknolojiyi çok yakından takip ediyor. Bursa nüfusunun yüzde 89'u mobil telefon abonesi. Biz de gerek Bursa gerekse Marmara Bölgesi'nde teknolojik altyapımızı güçlendirmek ve hizmet kalitemizi sürekli artırabilmek için yatırımlar yapıyoruz. Son 5 yılda Bursa'ya yaklaşık 130 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik." diye konuştu.

Aksoy, Bursa'da sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanlığı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı iş birliğinde yürüttüğümüz 'Geleceğe İlk Adım' projesi kapsamında Bursa'da 10, Marmara Bölgesi'nde 65 ana sınıfı bulunuyor. Proje kapsamında Bursa'da bin 402, Marmara Bölgesinde 8 bin çocuğun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Habitat İçin Gençlik Derneği ile yürüttüğümüz 'Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak' projesi kapsamında ise Bursa'da 12 bin 650, Marmara Bölgesinde 188 bin 640 gence ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık."

- "Bursa dijitalleşmede önde gelen iller arasında"

Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedeflerine erişmek için ihracat kapasitesini artırması gerektiğini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ihracat hedeflerine ulaşmasında dijitalleşme önemli rol oynayacak. İhracat gibi ülke ekonomisinin gelişmesinde kritik önem taşıyan bir alanda daha başarılı ve verimli sonuçlar elde etmek için dijital çözümlere yönelmemiz gerekiyor. Vodafone olarak 'Dijital Dönüşüm' vizyonumuz doğrultusunda Türkiye'de işletmelere dijitalleşme konusunda ilham vermeyi ve dijital bağlantılı yaşamı onlar için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda 'Yarına Hazırım Platformu' ile işletmelerin dijitalleşme endeksini hesaplayarak onlara yarına bugünden hazır olmak için ihtiyaç duydukları çözümler konusunda yol gösteriyoruz. Son iki yılda her ölçekten 42 bini aşkın işletmeye ulaşarak Türkiye'nin dijitalleşme endeksini belirledik. Bu dönemde yüzde 48'den yüzde 53'e çıkardığımız Türkiye Dijitalleşme Endeksi'ni yüzde 75'e çıkarma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yarına Hazırım Platformu'nda Bursalı şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkarmak üzere bin 585 Bursalı şirkete ulaştık. Bu şirketlere teknoloji koçluğu hizmeti verdik. Bursalı şirketlerin dijitalleşme endeksini yüzde 58 olarak hesapladık. Bursa dijitalleşmede Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer alıyor."