İSTANBUL (AA) - Vodafone, geleneksel transmisyon (aktarım) çözümlerinin mümkün olmadığı zorlu coğrafi koşullarda mobil araçlar vasıtasıyla uydu üzerinden 4.5G ses ve veri hizmeti sunmayı başardı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, uydu üzerinden başarıyla çalışan VoLTE (Voice Over LTE) teknolojisi ile "kristal berraklığında" ses kalitesi ve "süper hızlı" arama bağlantısı sağlandı.

Söz konusu teknoloji sayesinde Vodafone aboneleri, zorlayıcı doğa koşullarında da kesintisiz ses ve veri deneyiminden yararlanabilecek.

Noter huzurunda gerçekleştirilen test ile söz konusu başarıyı tescil eden Vodafone'un, 4.5G teknolojisini mobil araçlar vasıtasıyla uydu üzerinden kullanıcılarına sunan "ilk" operatör olmaya hak kazandığı belirtildi.


- "Bir dağın zirvesine dahi 4.5G ses ve veri hizmeti ulaştırabiliriz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao, Vodafone'un dünyanın en geniş 4.5G ağına sahip olduğunu belirterek, abonelerini dijital dünyanın olanaklarından en üst düzeyde faydalandırmak için çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

Rao, şunları kaydetti:

"Bu doğrultuda bir yandan çok daha yüksek hız ve kapasiteyle veri transferi imkanı sunacak 5G teknolojisi için hazırlıklarımızı sürdürürken, diğer yandan 4.5G'deki global deneyimlerimizi Türkiye'ye taşımaya devam ediyoruz. 1 Nisan'daki 4.5G lansmanında Türkiye'de her yerde herkesin 4.5G kullanıcısı olmasına öncülük edeceğimizin sözünü vermiştik. '4bucakG' stratejimizle bugün 81 ilde 9 bine yakın fiziksel çekim noktasıyla ülkemizin en ücra köşesine kadar 4.5G hizmeti götürüyoruz. 4.5G lansmanı ile Türkiye'nin her yerinde kristal berraklığında ses kalitesi ve süper hızlı arama bağlantısı sağlamak için VoLTE hizmetini etkinleştirdik.

Türkiye'de en geniş 4.5G kapsamasına sahip operatör olarak şimdi çıtayı daha da yükselterek teknik olarak ulaşılması en zor noktalara dahi 4.5G hizmeti getirmeyi mümkün kılıyoruz. Noter huzurunda gerçekleştirdiğimiz test sonucunda uydu altyapısı kullanılarak 4.5G baz istasyonumuzu çekirdek şebekemize bağlamayı başardık. Bu sayede artık ulaşılamaz olan her yer Vodafone ile ulaşılabilir oluyor. Bu özel çözümle artık bir dağın zirvesine dahi Vodafone 4.5G hizmeti ulaştırabiliriz."