İSTANBUL (AA) - Vodafone, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) SMS bağışı hakkında açıklama yaptı.

Şirket açıklamasına göre, Vodafone Türkiye'nin IT ekibiyle yaptığı inceleme çerçevesinde, LÖSEV için SMS ile gerçekleştirilen bağış servisinin sağlıklı bir şekilde çalıştığı ve SMS alındığının görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, 1 SMS 10 TL şeklinde aktif olan serviste 23 Temmuz saat 13:00 itibariyle 2 SMS, 22 Temmuz'da 13 SMS, 21 Temmuz'da ise 7 SMS alındığının görüldüğü kaydedildi.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından SMS ile bağış kategorilerinde "Anahtar kelime" zorunluluğunun getirildiğinin anımsatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sisteme girilen anahtar kelime uymaz ise, aboneye uyarı gitmekte ve bağış alınmamaktadır. Birçok kurum ve kuruluştan birden fazla anahtar kelime verilmiştir. Anahtar kelime belirtmeyenler için de standart olarak "bağış" veya "bagis" şeklinde bir anahtar kelime belirlenmiştir. LÖSEV’e bağış SMS’i atanların anahtar kelime olarak "bağış" veya "bagis" kullanmamaları halinde, hatalı kelime yazdıkları uyarısı kendilerine gitmekte ve bağış alınmamaktadır.