XCMG, Intermat ASEAN 2017’den yaklaşık 100 milyon dolar değerinde siparişle döndü.

XCMG, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen Intermat ASEAN 2017’den (Intermat) yükleniciler, hükümetler ve kalkınma kurumlarından aldığı yaklaşık 100 milyon dolar değerinde siparişle ve Güneydoğu Asya piyasasında daha fazla pazara erişerek döndüğünü duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Intermat kapsamında ürünlerini sergilemesi için davet edilen tek Çinli inşaat makineleri üreticisi XCMG, en son ürünleriyle ve şirketin standart hedefi ’Advanced and Ensurable’ (Gelişmiş ve Dayanıklı) ile dünyanın dört bir yanından gelen yeni ve potansiyel müşterileri etkiledi.

XCMG Import & Export Genel Müdür Yardımcısı Hu Xiangyang, Intermat’ın açılış töreninde yaptığı konuşmada, XCMG’nin Tayland pazarındaki derin köklerinden ve Asya ve Afrika’daki ülkeleri birbirine bağlayan yeni bir ’İpekyolu’ oluşturmak amacıyla üç yıl önce uygulanmaya başlanan Çin hükümeti kalkınma stratejisi China’s Belt and Road Initiative (B&R) hakkındaki beklentilerinden söz etti.

Hu, B&R Tayland’da güzel sonuçların elde edilmesine yardımcı olduğunu ve Tayland hükümetin son yıllarda altyapı inşaatına daha fazla yatırım yapması, inşaat makinesi üreticileri açısından yeni fırsatları beraberinde getirdiğini kaydederek, "Tayland’daki maden kamyonları, yükleyiciler, vinçler ve sondaj kulelerine ilişkin pazar oranlarını büyütmenin yanı sıra XCMG, Çin-Tayland demiryolu, kentsel hafif raylı sistemler ve hava alanı genişletme gibi büyük altyapı projelerini destekleyen daha fazla ürün getirmeyi planlamaktadır" dedi.

Hu sözlerini şöyle tamamladı: "XCMG kendini dünyadaki en iyi markalarla rekabet edebilen kaliteli inşaat makineleri üretmeye adamıştır. Tayland’a hem genel anlamda, hem de rakamlarla ekonomik kalkınmayı hızlandıracak ve köprüler inşa edecek ve tüm seviyelerde işbirliğini güçlendirecek altyapı inşaat programında yardım etmek için sabırsızlanıyoruz"

2016 yılı itibariyle şirket, toplam hacmin yüzde 75’ini oluşturan ihracatlarıyla pazar payını 65 B&R arasında 48’inci sıraya çıkacak şekilde genişletmişti.