60 yaşını doldurmuş olanlara borçlanma imkanı getirilecek. Borçlanma miktarı bankalar aracılığı ile verilecek ve emekli maaşından her ay kesilecek
Yaşı gereği çalışma imkanı olmayan ve prim eksiği bulunan vatandaşlara emeklilik müjdesi geliyor. Bu konudaki çalışmaların sonuna yaklaşılırken, üzerinde durulan formüle göre 60 yaşını dolduran vatandaşlara borçlanma imkanı getirilecek. Ödenecek para ise kamu bankalarından düşük faizle verilecek ve emekli maaşından uygun taksitlerle kesilecek. Kadınlarda ise bu yaş şartı 58 olarak düşünülüyor. Edinilen bilgiye göre; kadınlardan 58 yaşı ve 10 yıl sigortalılık süresini, erkeklerden ise 60 yaşı ve 15 yılsigortalılık süresini tamamlamış olan herkese geçmişe dönük borçlanma imkanı sağlanacak. Bu 2 şartı tamamlamış olanlar, sigortalılık süresi içerisindeki prim ödemesi olmayan bazı süreleri borçlanacak ve böylece emekli olabilecek. 65 yaşın üzerindekilere ise daha büyük bir kolaylık sağlanması düşünülüyor. 65 yaşın üzerinde olup prim günü yetmeyenlerin emekli olabilmesi içinceplerinden daha düşük bir miktarın çıkması hedefleniyor. 

DESTEK YAĞIYOR

Düzenleme, prim eksiği olanlar tarafından heyecanla bekleniyor.TAKVİM'i arayan emekliler, geçmişe dönük borçlanma imkanının bir an önce sağlanmasını beklediklerini belirterek, şöyle konuşuyor: "Yaşımız nedeniyle işverenler bizi işe almaya yanaşmıyor. Ayrıca pek çoğumuzun sağlık sorunları var. Çalışacak durumda değiliz. Geçmişe dönük borçlanma yaparak biz de emekli olabilelim." 

PRİM TAHSİLİ UZATILDI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günü 30 Eylül olan prim ve diğer tahsilatlara ilişkin işlemlerini, prim tahsilat anlaşması olan bankalarda yaşanan teknik problemlerden dolayı 6 Ekim'e uzattı. SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, 21-30 Eylül tarihleri arasındaprim tahsilat anlaşması olan bankaların, kurumun tahsilat sistemlerinde iletişimdeki yoğunluktan dolayı teknik problemler yaşandığı, prim ve diğer tahsilatlarda aksaklıklar oluştuğu belirtildi. Prim ve diğer ödeme yükümlülerinin mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme günü 21-30 Eylül tarihleri arasında olan prim ve diğer tüm alacakların tahsilat işlemleri, 6 Ekim salı günü sonunakadar uzatıldı. Bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacak.

GÖZLER BAŞBAKAN 'DA

Başta emekliler olmak üzere toplumun geniş kesimlerine müjdeler içerecek paket bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacak. Pakette gençlere iş ve maaş imkanı, emeklilere zam,taşerona kadro, asgari ücretin artırılması, doğum izninin uzatılmasıgibi birçok konunun yer alacağı, özellikle ekonomi alanında çok önemli adımların atılacağı belirtiliyor.