TRABZON (AA) - Trabzon'da, "Yerelde Sivil Toplumun Desteklenmesi-Nar Modeli" kapsamında proje geliştiren kadın sivil toplum kuruluşları hibe desteği aldı.

Trabzon Yaşam Kadın Merkezi Derneği ve Sabancı Vakfı Hibe Programları desteği ile yürütülen proje için Trabzon'daki bir otelde tanıtım toplantısı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların yaşadığı sorunların çözülebilmesi için mücadele edilmesi gerektiğine işaret etti.

Bunun için de özverili çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Kurt, "Bugün yürütülen bu çalışmada bir anlamda bunun yansımasıdır. Hep birlikte kadının siyasetteki yerini daha üst seviyelere çıkarmak, kadın temsili ve istihdamını daha da yukarıya taşımak ve kadına yönelik şiddeti sıfırlamak için kadınlarımızla, erkeklerimizle, kurumlarımızla, kuruluşlarımızla ve derneklerimizle hep birlikte mücadele edeceğiz." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Kalaycı ise hibe alacak projelerin önemli ve oldukça ilgi çekici olduğunu belirterek, projelerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yaşam Kadın Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurperi Gürdal da proje hakkında çeşitli bilgilerin yer aldığı bir sunum yaparak, farklı derneklerden sunulan 11 proje arasından 4'ünün kabul edildiğini söyledi.

-Türkiye'de ilk kez Trabzon'da başlayacak

Projelerin her birine 12 bin lira olmak üzere toplam 48 bin lira hibe sağlanacağını anlatan Gürdal, şöyle devam etti:

"Derneğimiz Sabancı Vakfı Toplumsal Hibe Programından aldığı hibeyi 4 mikro proje ile yeniden dağıtmasına olanak sağlayan nar modeli ile Trabzon’da hibe programlarına erişimi olmayan kadın alanında çalışan yerel sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi, güçlendirilmesi ve kurumlar arası işbirliğinin teşvik edilmesine katkı verecektir. Mikro projelerde eğitim, şiddet, istihdam ve kentsel hizmetler konuları ele alınarak toplumda farkındalık sağlanacak. Bu projeye pilot il olarak Türkiye'de ilk kez Trabzon'da başlayacak olması arkadaşlarımızı oldukça heyecanlandırıyor. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından hibe almaya hak kazanan kadın sivil toplum kuruluşu yöneticileri de toplantıda görüşlerini dile getirdi.