Almanya Başbakanı Angela Merkel, 3 yıldan bu yana ilk kez Yunanistan'ı ziyaret etti. Ancak ekonomik krizin pençesindeki Yunanlar, Merkel'i hoş karşılamadı.

Sokağa dökülen onbinlerce kişi "Merkel ülkemizden defol" yazılı pankartlar taşıdı, polisle çatıştı.

Yunan işçi ve memur sendikaları, hükümetin dayattığı milyarlarca avroluk kemer sıkma politikalarının sorumlusu olarak Merkel'i görüyor. Merkel'e yönelen tepki Şanşölye'nin Atina ziyaretinde şiddete dönüştü.

"Merkel Ülkemizden Defol" Sloganları Atıldı

Atina'da binlerce kişi daha Merkel gelmeden sokaklara döküldü.  Gösteride , "Merkel ülkemizden defol", "Nazileri tekrar topraklarımızda görmek istemiyoruz" , "Yunan halkı, Almanların kölesi değildir" yazan pankartlar taşındı.

Bir protestocu, "Biz Almanya'nın kölesi olmak istemiyoruz. Ülkemizde zorbaları istemiyoruz, demokrasi ve özgürlük istiyoruz. Bunu bütün dünya için istiyoruz" derken bir diğeri ise "Merkel'i ülkemizde görmek istemiyoruz, o bize sadece zarar veriyor" diye konuştu.

Gösteriler Yasağa Rağmen Sürdü

Merkel'in ziyareti öncesinde başlayan protestolar, gösteri yasağına rağmen ziyaret sırasında da devam etti.

Parlamento binası önünde toplanan onbinlerce kişiye polis müdahale edince çatışma çıktı. Çatışmalar sürerken Angela Merkel mevkidaşı Antonis Samaras ile biraraya geldi.

Merkel'den "Destek" Samaras'tan "Reform" Sözü

Görüşmeler sonrası iki lider, ortak basın toplantısı düzenledi. "Daha yapacak çok şey var" diyen Merkel, ülkesinin Yunanistan'a destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Samaras da ekonominin düzlüge çıkması için reform sözlerine bağlı kalacaklarını ifade etti.

Bu Protesto Pahalıya Patlayabilir!

Öte yandan Başbakanlarının Yunanistan'da protesto edilmesinin, Almanlara olumsuz mesaj vereceği belirtiliyor.

Almanya'nın avro bölgesinin istikrar gücü olduğunun altı çizilerek, "Avrupa İstikrar Mekanizması"nın devreye girdiği bir dönemde Berlin'in desteğini kaybetmemek gerektiği yorumu yapılıyor.