Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Dün itibariyle 818 milyon kilovat saat şuana kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin rekorudur. Bir elektrik tüketimi oldu bir günde. Bu bir çok ülkenin 3-4 aylık tüketimlerine denk gelen bir şeydir” dedi.
Akdeniz Elektirik Bölge Dağıtım Toplantısı’na katılmak üzere Antalya’ya gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyarete etti. Burada konuşan Bakan Yıldız, Antalya’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Antalya’nın enerji sektörü açısından da farklı bir yeri olduğunu vurguladı. Antalya’nın tükettiğinden daha fazla üretim yapabildiğinin altını çizen Bakan Yıldız, “Türkiye’nin enerji arzıyla alakalı artı koyabilen bir ildir. Ve tüketim açısından bakıldığında yazla kış arasında farklar olabilen bir il. 2.2 milyon nüfus var ama yazın bu 5 milyona kadar çıkıyor. Yani bu 14-15 tonluk yükü, 30 tonluk taşımak gibi bir şey. Bu zorunlu. Alt yapı ona göre dizayn edilmelidir” dedi.
Antalya’da elektrik dağıtımı ve doğalgaz noktasında isteklerinin olduğunu ifade eden Bakan Yıldız, “Burada bir dizi toplantı yapacağız. Bu toplantıların bize iyi sonuçlar getiriyor. Sorunları yerinde çözüyoruz. Buraya geniş bir ekiple geldik. Antalya ve bölge için bir dizi kararlar alacağız. Bu kararların uygulanmasını takip edeceğiz. Dün itibariyle 818 milyon kilovat saat şuana kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin rekorudur. Bir elektrik tüketimi oldu bir günde. Bu bir çok ülkenin 3-4 aylık tüketimlerine denk gelen bir şeydir. Ve çok nadirdir. 40 bin megavatın üstüne çıktık. Türkiye’nin kurulu gücü 66 bin megavatlar civarında. Enerji arızasından 5 bin 6 bin megavatlar civarında fazlamız var. Bir sıkıntımzı yok. Önemli olan dağıtım ve iletimin önemidir. Bu işlemlerin aynı anda görülüp görülemediğidir Ürettiğimiz tükettiğimizden daha fazla olmuştur. Geçen ay irili ufaklı 25 santral devreye almışız. 2023 hedefleri içinde yapacak çok işiz var. T-Türkiye büyüyor ve ilerliyor” dedi.
(İHA)