Erzurum’un Oltu ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 95.yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı

Sabahın erken saatlerinde kutlama törenleri için köylerden ve çevre ilçelerden atlarıyla gelen vatandaşlar, Çarşıbaşı Mevkiinde atlarıyla gösteriler yaptılar.

Sabah Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ve Hükümet Konağında tebriklerin kabul edilmesinin ardından protokol halkında hazır bulunduğu Kale Meydanındaki tören alanına geçti.

Oltu Kaymakamı Fatih, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Burhan Aktaş, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, tören alanında bulunan halkın bayramını kutladı. Törende, öğrenciler tarafından temsili kurtuluş gösterisi sergilendi. Oltu Belediyesi Güreş Eğitim Merkezi sporcularının gösteri maçıyla daha da şenlenen törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, Anadolu Lisesi folklor ekibi gösteri sundu.

Bu arada Oltu Belediyesi Halk Oyunları ekibini oluşturan İbrahim Bayındır ve oğullarından kurulu yöresel halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Kutlama töreninde resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, "Bu günü bizlere emanet etmek için canlarını ve kanlarını vatan topraklarıyla bütünleştirerek bugünleri bizlere armağan eden aziz şehitlerimizi saygıyla, minnet ve şükranla bir kez daha yâd ediyoruz. Milletleri millet yapan öz değerler vardır. O değerler millete ruh verir, o millete heyecan verir, aşk verir, şevk verir. O değerler vatanını öyle sevdirir ki, seve seve uğruna canını verdirir. Ecdadımız bu değerlere sahip olduğu süre içerisinde kıtadan kıtaya at koşturmuşlar, gittikleri her yere adaleti, insanlığı, hak ve hukuku götürmüşlerdir. İsimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır. Bizlerde onların izinden gitmek gibi büyük bir sorumluluğumuz var. Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı. Bu gerçeği nesilden nesile aktarmak bizlerin en büyük görevidir." dedi.

Kutlamalara, Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Olur Kaymakamı Ömer Cimşit, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Burhan Aktaş, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, AÜ Rektörü Hikmet Koçak, ETÜ Rektörü Muammer Yaylalı, çevre ilçe belediye başkanları, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ocak, Oltu Adalet Komisyonu Başkanı Harun Sadıç, daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program, resmigeçit ile sona ererken tören alanındaki halk davul zurna eşliğinde bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Kale Meydanındaki kutlama törenlerinin ardından Oltu Belediyesi tarafından davetlilere öğretmenevinde bir yemek verildi.