Eskişehir’de Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım-Sen (TUS) üyeleri, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı'na tepki göstermek için yürüyüş yaptı.

Espark AVM önünde toplanan sendika üyeleri, yasa tasarısına tepki göstermek için Gar önüne yürüdü. Burada bir açıklama yapan TUS Genel Başkan Yardımcısı Cihat Koray, kanun tasarısını protesto etmek amacıyla ülke genelinde yürüyüş başlattıklarını söyledi. Başlattıkları yürüyüşün devamı olarak Eskişehir'den Ankara’ya gidecekleri belirten BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, 6 Mart'ta TBMM'ye sevk edilen kanun tasarısının 13 Mart'ta komisyondan geçtiğini ifade etti. Demirkol, tasarı geri çekilmediği taktirde bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını da belirterek, “Bu yasa tasarısı ne TCDD'ye, ne de halkımıza hiçbir yarar getirmeyecektir. Çalışanlarımız mağdur edildi. Halkımız ise yararlandıkları kamu hizmetlerinden daha yüksek fiyatlarla yararlanacak. Ankara'da TBMM'ye yürüyeceğiz. Bu yasa tasarısının geri çekilmesini istiyoruz. Yasa geri çekilmezse 16 Nisan'da bir günlük iş bırakma eylemi yapacağız" dedi.

Sendika üyelerinin Eskişehir’den sonra Ankara’ya gideceği, 6 ilden gelen üyelerle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yürüyecekleri öğrenildi.